Cum ne dăm seama că ficatul este bolnav. Şase simptome care trebuie să ne îngrijoreze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ficatul este al doilea cel mai complex organ şi participă la funcţiile vitale ale organismului (digestie, imunitate, curăţare). Sunt simptome care ne indică că acest organ complex este bolnav.

Medicii specializaţi în Medicină Personalizată şi Nutriţie spun că, în cazul în care nu suntem atenţi la alimentaţie, vom acumula grăsimi pe care le vom depune pe organe, iar astfel ficatul va avea de suferit.

„Ficatul nu doare decât în momentul în care apar anumite patologii serioase, cum ar fi cancerul hepatic. Consumul în exces de alimente va duce cu siguranţă la depunerea de grăsimi pe organe, iar astfel vor apărea simptome care ne vor crea un disconfort. Balonarea, durerea de stomac, probleme cu digestia, greaţă, vărsături, ne arată clar că avem un ficat bolnav“, a declarat medicul Adrian Bulacu, specialist în Medicină Personalizată şi Nutriţie.

Cum ne dăm seama că ficatul este bolnav:

- Ciroza este una din afecţiunile grave ale ficatului, iar în momentul în care observăm că abdomenul este tot timpul umflat şi arată ca al unei femei însărcinate este indicat să mergem la medic. 

- Ochii îngălbeniţi, pielea palidă, sunt simptomele care apar atunci când o persoană are icter. Toate acestea apar din cauză că excesul de bilirubină care nu poate fi eliminat.

- Starea de greaţă apare în momentul în care organismul nu mai poate elimina toxinele. 

- Este indicat să aflăm că un ficat bolnav va duce la pierderea apeititului şi scăderea rapidă în greutate.

- Oboseala cronică ne indică clar că avem probleme cu ficatul.

- Halena sau respiraţia urât mirositoare indică un ficat bolnav, datorită acumulării toxinelor.

Specialiştii au mai precizat că produsele care afectează ficatul sunt: alimentele procesate, conservate, alcoolul în combinaţie cu grăsimile, dulciurile. „În momentul în care apar probleme la ficat este indicat să introducem în meniul zilnic de legume de culoare verde, proteine de origine animal ( albuşul de ou), lactatele fermentate care au unconţinut scăzut de grăsimi şi carnea slabă“, a mai precizat medicul Adrian Bulacu, specialist în Medicină Personalizată şi Nutriţie.   

     

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite