Cei peste 20 de poliţişti de frontieră de la PTF Calafat cercetaţi într-un dosar de corupţie, arestaţi preventiv

0
Publicat:

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a 23 de poliţişti din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat, cercetaţi pentru presupuse fapte de luare şi dare de mită şi abuz în serviciu săvârşite de agenţi de poliţie de frontieră din acest punct.

Vameși la audieri FOTO: A.P.
Vameși la audieri FOTO: A.P.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat au fost reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri în urma unor percheziţii efectuate de poliţişti DGA - serviciile anticorupţie din judeţele Dolj, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Olt, Dâmboviţa, Sibiu, Caraş-Severin şi Hunedoara, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, scrie Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022 - 2023, mai mulţi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat ar fi solicitat, în mod repetat, mici sume de bani, dar şi produse de la şoferii care tranzitau punctul şi care transportau mărfuri, sume din care ulterior ar fi dat şi superiorilor.

Decizia de arestare preventivă dată de Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite