Alimentele pe care nu trebuie să le consumăm în perioada de post pentru că sunt bombe calorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În perioada de post trebuie să consumăm alimente sănătoase Foto: csid.ro
În perioada de post trebuie să consumăm alimente sănătoase Foto: csid.ro

Postul este metoda prin care eliminăm toxinele din organism cel mai repede. Medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să ne pregătim din punct de vedere mental, dar şi alimentar, în momentul în care vrem să ţinem post.

Specialiştii susţin că în perioada în care ţinem post putem acumula kiliograme în plus şi asta din cauză că alegem alimente nepotrivite şi ajungem să consumăm zilnic pâine, zacuscă, soia sau cartofi prăjiţi.

„Organismul în timpul postului intră imediat într-o stare de relaxare şi se opreşte din procesarea alimentelor ingerate şi se concentrează asupra curăţării. Este bine ca în post să consumăm vegetale bogate în proteine, linte verde, fasole boabe sau ciuperci. Nu este indicat ca imediat după ce am terminat perioada de post să revenim la alimentele total nepotrivite. Tot mai multe persoane nu ţin cont de acest sfat şi imediat consumă produse care au un conţinut mare de calorii şi nu realizează că pot avea probleme de sănătate“, a spus Florin Marcu, medic nutriţionist.

Care sunt alimentele pe care nu trebuie să le consumăm în post:

- Soia are o cantitate de grăsimi vegetale şi nu este indicată tuturor persoanelor.

- Zacusca este o bombă calorică, aşa că trebuie înlocuită cu o toconiţă de legume, iar cea mai bună este de dovlecel cu ciuperci.

- Margarina şi uleiul sunt produsele pe care nu ar trebui să le consumăm în perioada de post.

- În perioada de post trebuie să evităm pe cât de mult putem covrigeii, foietajele de post, crenvurştii şi pateul vegetal, bogate caloric în aditivi şi coloranţi alimentari.

Nutriţioniştii au mai precizat în perioada de post putem combina proteinele atât de bine, iar organismul nu va avea de suferit. „La micul dejun putem consuma fără probleme salată de linte, fasole păstăi cu un dresing de lămâie şi putem să mâncăm şi o porţie de cereale. La prânz, o supă cremă de linte, ciuperci la grătar sau supă cremă de mazăre sau orez brun. Seara putem consuma liniştiţi o salată de fasole, păstăi de culoare verde sau varză cu fasole verde“, a mai precizat nutriţionistul Florin Marcu.

Postul întotdeauna prevede o perioadă de repaus, iar în tot acest timp organismul se concentrează asupra vindecării propriilor mecanisme şi reuşeşte să cureţe celulele de toxinele şi deşeurile acumulate în timp.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite