Topul celor mai bune trei licee din judeţul Constanţa: „Mircea“, „Ovidius“, „Traian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evaluarea Naţională 2013 s-a încheiat, odată cu afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, ale absolvenţilor clasei a VIII-a. Ierarhizarea candidaţilor la admiterea la liceu va decide şansele pe care le au aceştia de a intra la liceul dorit. Pentru o mai bună orientare a viitorilor liceeni, vă oferim Top 3 licee din judeţul Constanţa, conform statisticii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, având ca bază performanţele şcolare.

TOP 3 cele mai bune licee din Constanţa

1.    Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân
2.    Liceul Teoretic Ovidius
3.    Liceul Teoretic Traian


1. Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa

Este cea mai veche şi cea mai prestigioasă şcoală constănţeană, fondată în 1895. Nu a pierdut niciodată supremaţia în învăţământul constănţean, fiind instituţia şcolară emblematică a judeţului. Amănuntul cel mai grăitor despre valoarea perenă a instituţiei de învăţământ: reputaţii săi dascăli sunt, la rândul lor, absolvenţi ai liceului.

Tradiţia de a rămâne „mircist“ este redată perfect printr-o mărturisire a unui distins profesor de română, dr. Emilian Ştefănescu: „Când am revenit ca profesor, mai întâi m-am plimbat pe coridoarele pe unde călcasem cândva ca elev.

M-am oprit în faţa uşii de la intrare în cancelarie, unde, odinioară, nu îndrăzneam nici măcar să ne apropiem, nu de frică, ci dintr-un sentiment de respect. Erau acolo, pentru noi şcolarii, un fel de zei sau semizei. Acolo era un spaţiu sacru… şi de aceea aveam emoţii, care au persistat şi peste ani“.

Arhitectura impunătoare şi atmosfera sobră i-au adus renumele de „Bastilia“ printre elevi, care treceau prin regulile cele mai stricte pentru a studia la „Mircea“. Nivelul ridicat de învăţământ menţine constant mirciştii în loturile României pentru competiţiile internaţionale, de unde se întorc de fiecare dată cu premii.

În topurile educaţionale naţionale, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa a fost desemnat, nu o dată, drept „Şcoala anului“.

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa

- media de intrare la liceu, la admiterea computerizata pentru anul 2012/2013 – Matematică-Informatică - 9.61; Matematică-Informatică bilingv Engleză - 9.92; Matematică-Informatică bilingv Germană - 9.66, Ştiinţele Naturii - 9.66, Ştiinţele Naturii bilingv Engleză - 9.77; Ştiinţele Naturii bilingv Franceză - 9.55; Ştiinţele Naturii bilingv Germană - 9.79; Ştiinţe Sociale - 9.53
- rata de promovare la examenul de Bacalaureat, în 2012  - 100%
- procentul absolvenţilor admişi la facultate, în 2012 - 100%
- număr de elevi repetenţi/an - în 2012 – 0
- număr de elevi olimpici - ultimii 5 ani (2008 - 2012) – 184 premii şi menţiuni naţionale,  12 premii internaţionale, 423 premianţi la Concursul NASA
- rezultatele la concursurile scolare (olimpiade, competii nationale si internationale), pentru anul 2012 - Aur la Olimpiada internaţională de fizică 2012, Aur la Olimpiada internaţională de fizică UE 2012; argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, calificare în lotul lărgit al României; calificări în lot la Fizică, Chimie, Ştiinţe, Informatică, Matematică, Biologie; locurile I la Olimpiadele naţionale de Chimie, Engleză, Franceză, locul II la Germană, menţiuni multiple etc.
- cazuri de violenţă înregistrate - siguranţa elevilor - în 2012 - 0

image

Aula Liceului Teoretic Ovidius - foto Liceul Teoretic Ovidius

2. Liceul Teoretic Ovidius Constanţa

Fostul liceu nr. 3 sau „de matematică-fizică nr. 1“, Ovidius rivalizează cu consacratul „Mircea cel Bătrân“ la titlul de cea mai bună şcoală constănţeană. La începutul anilor `80, liceul primeşte o lovitură grea prin transformarea sa în liceu industrial. Noul statut duce la înfiinţarea de clase numeroase, cu profiluri cerute în câmpul muncii.

Liceul reuşeşte să-şi păstreze echilibrul şi să nu piardă ritmul performanţei. Rămâne în topul şcolar, fiind preferat de multe ori veteranului „Mircea“ datorită ambiţiilor de a păstra stacheta foarte ridicată. „Ovidius“ demonstrează în fiecare an că reprezintă cea mai redutabilă concurenţă pentru „Mircea“, colegiul-blazon al învăţământului constănţean. Performanţele elevilor liceului îl îndreptăţesc să ţintească la schimbarea ierarhiei, având rezultate care depăşesc pe alocuri succesele principalului contracandidat.

Liceul Teoretic Ovidius Constanţa

- media de intrare la liceu, la admiterea computerizata pentru anul 2012/2013: Matematica-Informatica bilingv engleză  - 9.76; Matematică-Informatică  - 9.40; Stiinte ale Naturii bilingv Engleză - 9.67; Stiinte ale Naturii - 9.38
- rata de promovare la examenul de Bacalaureat, în 2012  - 100%
- procentul absolvenţilor admişi la facultate, în 2012 - 100%
- număr de elevi olimpici – ultimii 5 ani (2008-2012) 69 premii şi menţiuni naţionale, 14 distincţii internaţionale
- rezultatele la concursurile scolare (olimpiade, competii nationale si internationale), pentru anul 2012 – argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori, menţiune la Olimpiada Internaţională de Limba turcă, 1713 participanţi la Olimpiadele judeţene, 138 participanţi la Olimpiadele Naţionale  
- număr de elevi repetenţi/an - în 2012 - 0



Elevi de la Liceul Teoretic Traian - foto Liceul Teoretic Traian

Liceul Teoretic Traian din Constanţa - în topul liceelor din judeţ

3. Liceul Teoretic Traian Constanţa

Fost liceu industrial nr. 6, Liceul Traian a reuşit să se impună în Top 3 surclasând licee teoretice de tradiţie. Standardul ridicat din ultimii ani a adus şcolii un renume de „loc unde se face carte“. A fost fondat în 1977, pornind de la „credinţa fundamentală că şcoala este o instituţie sacră, în care profesorii trebuie să fie modele umane, iar elevii reprezintă universul tuturor“.

La nivel naţional ocupă locul 6 în ierarhia liceelor teoretice. Liceul s-a distins prin crearea unicului Festival Naţional de Film pentru Liceeni - FILMMIC. Manifestarea capacitează an de an echipe de elevi din toată ţara, care sub coordonarea unui profesor, realizează scurt-metraje pe o temă dată.

„Numele Traian atribuit liceului în 1990 ne aminteşte constant de coordonatele pe care trebuie să evoluăm. În epoca Împăratului Traian, civilizaţia antică a înregistrat apogeul. Suntem onoraţi şi obligaţi în acelaşi timp de acest statut“, spun reprezentanţii liceului.

Liceul Teoretic Traian Constanţa

- media de intrare la liceu, la admiterea computerizată - pentru anul 2012/2013 - 9,40 real / 9,18 uman
- rata de promovare la examenul de Bacalaureat, în 2012 - %
- procentul absolventilor admişi la facultate, în 2012 -  %
- numar de elevi repetenţi/an - în 2012  0
- numar de elevi olimpici - ultimii 5 ani (2008 - 2012) – peste 100
- rezultatele la concursurile şcolare (olimpiade, competiţii naţionale şi internaţionale), pentru anul 2012 – premii la Olimpiadele naţionale de geografie, fizică, info, chimie
- cazuri de violenţă înregistrate - siguranţa elevilor - în 2012 - 0
 

Vă mai recomandăm

FOTO Festivitatea Olimpicilor. Colegiul Mircea cel Bătrân şi-a felicitat cei mai buni elevi

Constănţeanul Vlad Coşoreanu, calificat la Olimpiada Internaţională de Biologie

Elevii străluciţi ai Constanţei şi rezultatele obţinute la olimpiadele naţionale

Olimpicii şi elevii NASA ar putea fi oficial promoteri ai brandului României. Ministerul Turismului schimbă foaia

Liceenii de la Traian pasionaţi de robotică, premiaţi la Infomatrix 2013

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Constanţa are 75,75% procent de promovabilitate la Capacitate





 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite