Preşedintele Festivalului de la Mamaia, ajuns consul la Bonn. Deputatul de Constanţa Mădălin Voicu a vorbit în Parlament doar când a depus jurământul
0După Antonella Marinescu, un alt deputat de Constanţa ajunge consul al României. Mădălin Voicu a fost numit consul general la Bonn după activitatea prodigioasă din Parlament, unde nu a luat cuvântul decât ca să depună jurământul în decembrie 2012.
Mădălin Voicu a fost numit miercuri, 22 iulie, de Guvernul Ponta consul general la Bonn, el devenind astfel şef al Consulatului General al României în oraşul din Republica Federală Germania.
Mădălin Voicu este al doilea deputat PSD de Constanţa care primeşte misiune diplomatică. Prima a fost Antonella Marinescu, numită consul general la Toronto în perioada octombrie 2012 - iunie 2015, între timp rechemată în ţară, fiind retrasă de la post la cerere. Ambii demnitari, şi Antonella Marinescu, şi Mădălin Voicu, sunt apropiaţi ai lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.
La Constanţa, Mădălin Voicu a activat în fruntea juriului Festivalului de Muzică Românească de la Mamaia. O dată cu ascensiunea lui Cristian Zgabercea în structurile autorităţii judeţene, prietenul său din copilărie Mădălin Voicu a devenit preşedintele juriului festivalului organizat de Consiliul Judeţean Constanţa. O dată cu întreruperea manifestării, activitatea lui Voicu la Constanţa s-a încheiat.
Fişa sa parlamentară arată că din 2012, de când este deputat de Constanţa, Mădălin-Ştefan Voicu, o prezenţă extrem de vocală pe micile ecrane, a avut o singură luare de cuvânt în Parlamentul României. Aceasta a durat 43 secunde şi s-a întâmplat la depunerea jurământului în Camera Deputaţilor, la data de 20 decembrie 2012.
Iată cum a decurs luarea de cuvânt a lui Mădălin Voicu, fiind consemnată în scriptele online ale Camerei Deputaţilor:
(Cu mâna pe Constituţie şi Biblie rosteşte jurământul scris)
Eu, Voicu Mădălin-Ştefan, deputat ales în Circumscripţia electorală nr.14 Constanţa, Colegiul uninominal nr.10,
Jur credinţă patriei mele România.
Jur să respect Constituţia şi legile ţării.
Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.
Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor.
Aşa să mă ajute Dumnezeu!
Te merau me!
(Semnează jurământul şi îl depune la preşedintele de vârstă al Camerei Deputaţilor)
În acest mandat parlamentar, Mădălin Voicu a iniţiat 20 propuneri legislative, dintre care 4 au devenit legi. Voicu face parte din două comisii parlamentare: Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (unde este vicepreşedinte) şi din Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.
Mădălin Voicu şi-a început cariera parlamentară în 1996, când a devenit deputat al minorităţilor, din partea Partidei Romilor. Atunci, în mandatul 1996-2000 a avut 3 luări de cuvânt - 3 (în 3 şedinţe); declaraţii politice - 2; propuneri legislative iniţiate - 6, dintre care 1 promulgată lege.
În 2000-2004 a fost deputat PDSR/PSD, iar activitatea a fost ceva mai intensă: luări de cuvânt: 5 (în 4 şedinţe); propuneri legislative initiate - 2, dintre care 1 promulgată lege; membru în 28 comisii de mediere.
În mandatul 2004-2008 a intrat în Camera Deputaţilor pentru că l-a înlocuit pe europarlamentarul Adrian Severin, dar activitatea sa a fost la fel de săracă: luări de cuvânt - 2 (în 2 şedinţe); propuneri legislative iniţiate – 2.
În mandatul 2008-2012, Mădălin Voicu a fost deputat de Giurgiu, având luări de cuvânt - 3 (în 3 şedinţe), propuneri legislative iniţiate - 28, dintre care 4 promulgate legi; moţiuni – 10.
Cartea de vizită
Nume: Mădălin-Ştefan Voicu
Născut: 10 iulie 1952, Bucureşti
Studii: Liceul german, Liceul de muzică, Academia Naţională de Muzică (vioară);
Burse-Masterate: Trier, Mainz, Stuttgart, Londra profesia de bază – muzician-dirijor; profesor al Academiei de muzică Attaturk Izmir Turcia
Stare civilă: căsătorit, 3 copii – Mădălin jr, Ioana, Tudor Voicu
Cariera muzicală
dirijor – Orchestra Simfonică “OLTENIA” Craiova
dirijor – Orchestra Simfonică Ploieşti
profesor de muzicologie Conservatorul din Izmir Turcia
director al Festivalului Internaţional George Enescu
director şi dirijor al Orchestrei de Cameră Bucureşti I. Voicu
membru de onoare activ al Academiei franceze de arte ştiinţe şi litere
Cariera politică
1994-1996 – preşedinte al Partidului Libertăţii şi Unităţii Sociale (PLUS)
1996-2000 – preşedinte executiv al Organizaţiei Partida Romilor
2000 – membru PSD (PDSR)
2000 – preşedinte de onoare al romilor din România
2002 – membru al Consilului Naţional PSD
Funcţii, activităţi parlamentare anterioare
1996 – 2000 deputat minorităţi
2000 – 2004 deputat PSD (PDSR)
2004 – 2008 deputat PSD
2008-2012 deputat PSD
Activitate civică
Membru al fundaţiilor Ionel Voicu, Cult – cu profil artistic-cultural
Activitate publicistică, ştiinţifică, în foruri academice
Membru al Academiei franceze de arte, ştiinţă şi litere
Distincţii, decoraţii
Cavaler al Ordinului Creştin – 2003

Vă mai recomandăm
Mădălin Voicu: „Mi-e ruşine că sunt coleg de partid cu Gheorghe Nichita. Un fraier“
Mădălin Voicu: „Am o problemă cu cei care nu-şi fac datoria de preoţi, nu cu instituţia bisericii“