Preotul Claudiu Banu: „Eu am folosit aceeaşi linguriţă cu care am împărtăşit bolnavi. Nu am păţit nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Claudiu Banu, care slujeşte la Parohia Sfânta Mina, spune că a împărtăşit credincioşii cu aceeaşi linguriţă, după care a luat şi el sfânta cuminecătură, timp de 18 ani.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, părintele Claudiu Banu le cere credincioşilor să stea acasă  şi să se deplaseze doar în caz de necesitate. Arhidiaconul a mărturisit că vreme de 18 ani i-a împărtăşit pe cei bolnavi, după care s-a împărtăşit şi el. 

Iată postarea părintelui:

„HRISTOS a înviat!

HRISTOS este Viaţă, Mântuire, Sănătate şi Tămăduire.

La Potir să vină doar cei ce CRED, că în potir este HRISTOS, nu vin şi pâine.

Eu, preotul Claudiu, trebuia să mă îmbolnăvesc primul, nu numai de Covid 19, ci şi de alte boli, deoarece slujesc Biserica din 2002.

Nu m-am îmbolnăvit, deşi cu aceeaşi linguriţă, am împărtăşit bolnavi şi apoi am folosit-o eu, după ce am împărtăşit pe cei bolnavi, asta duminică de duminică, în ultimii 18 ANI.

Staţi tari şi treji în credinţă, să nu vă poticniţi în credinţa voastră.

La Biserică, în Liturghie nu vreau cantitate ci calitate, cei ce se împărtăşesc dar şi cei ce împărtăşesc sunt conştienţi despre însemnătatea şi realitatea Euharistiei.

Respectăm recomandarea specialiştilor dar nu-L călcăm pe HRISTOS în picioare.

Vom trece şi peste acest impas, cu ajutorul lui Dumnezeu, totodată sănătate tuturor şi tărie cadrelor medicale din spitale care se îngrijesc de cei bolnavi, mă voi ruga neîncetat pentru aceştia.

Respectaţi vă rog recomandările Ministerului Sănătăţii:

♥️Staţi cât de mult posibil acasă, ieşiţi doar în caz de nevoie, evitaţi locuri aglomerate.

♥️Spălaţi-vă mâinile de multe ori;

♥️Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute;

♥️Nu vă atingeţi ochii , nasul si gura cu mâinile;

♥️Acoperiţi-vă gura şi nasul daca stranutaţi sau tuşiţi;

♥️Nu luaţi medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;

♥️Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool;

♥️Utilizaţi masca de protecţie doar în cazul in care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave;

♥️Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

♥️Sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puţin 14 zile;

♥️Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Sănătate tuturor.“

În spaţiul public au apărut mai multe imagini cu credincioşi care primesc împărtăşania cu o singură linguriţă. Referitor la acest aspect, spune preotul  Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, „Patriarhia Română a trimis un comunicat de presă în care a arătat că persoanele  care au temeri în ceea ce priveşte venirea la Sfânta Împărtăşanie să meargă şi să discute cu duhovnicul. Pe această linie merge şi Arhiepiscopia Tomisului. Astfel , recomandăm celor care au această problemă de conştiinţă să discute cu duhovnicii“.

Conform Patriarhiei Române, persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autorităţile medicale, sunt sfătuite să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spaţiul bisericii, pentru a nu-i expune şi pe alţii la o posibilă îmbolnăvire. În acest timp, persoanele respective pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de Radio Trinitas şi TRINITAS TV;

„Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtăşirea din Sfântul Potir cu linguriţa comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtăşirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriţă adusă de acasă şi folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin); Menţionăm că în Biserică Sfânta Împărtăşanie se pregăteşte şi se administrează totdeauna în condiţii de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă“.

Vă mai recomandăm:

Călătorie rituală în Olimpul ortodoxiei, enigmaticul Munte Athos: „Care femeie e mai vrednică decât Fecioara să meargă“

FOTO VIDEO Părintele Arsenie Papacioc, „spitalul de urgenţă al sufletelor“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite