Olimpicul Mihai Radu Popescu este elevul anului la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun elev constănţean al anului este Mihai Radu Popescu. Mircistul, cunoscut pentru succesele sale naţionale şi internaţionale, a primit un laptop din partea companiei UPC.

În CV-ul lui, performanţa este cea mai importantă informaţie personală. S-a clasat pe primele locuri la competiţii naţionale şi internaţionale de fizică şi de matematică, iar astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa l-a desemnat elevul anului. Organizatorul concursului, compania UPC, l-a premiat pe Mihai Radu Popescu cu un laptop, în cadrul unui eveniment la care au fost prezenţi cei care l-au sprijinit pe elev de-a lungul evoluţiei sale.

Performanţe apreciate

În competiţia pentru titlul „Elevul Anului“ au participat 15 elevi din 15 şcoli ale judeţului Constanţa, care au obţinut performanţe deosebite în domeniul disciplinelor de profil Real. Rezultatele excelente ale lui Mihai Radu Popescu au  impresionat comisia din cadrul ISJ, co-organizator al competiţiei: „Elevul nominalizat a obţinut foarte multe premii în acest an şcolar, la diverse olimpiade naţionale şi internaţionale de Fizică, Chimie şi Ştiinţe Biologice“, a spus Mari Mrejeru, inspector Educaţie Permanentă.

Alături de elev s-au mai fost prezente prof. Sanda Oprea, mentorul elevului, mama sa, Monica Iuliana Popescu şi ing. Ştefan Stanciu, reprezentant al UPC.

O minte curioasă

Zweistein – cel de-al doilea Einstein, aşa cum l-a poreclit prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, are 17 ani şi a făcut din misterele universului o pasiune. Îl preocupă mai degrabă extinderea decât evoluţia, şi doreşte să acceseze cât mai multe domenii ale cunoaşterii.

Unul dintre ele este filmul, formă de artă pe care tânărul o consideră cea mai la îndemână modalitate de a transmite credinţe: „Filmul trebuie să sugereze, nu să arate. Sunt lucruri interesante în toate tipurile de film. E de admirat cum filmele de acţiune, aparent banale, insuflă în oameni o idee simbolică profundă“. Un domeniu cumva la graniţă între artă şi fizică, cel al efectelor speciale, îl atrage pe elevul constănţean, pasionat de tot ce e nou şi interesant.
Este fan al genului science fiction, dar cu o condiţie: „SF-ul în sine nu are valoare fără o idee nouă sau fără ceva din care se poate extrage un lucru adânc“, spune elevul. Vara aceasta, el va participa la finala concursului de desing spaţial International Space Settlement Design Competition, care se  desfăşoară în America, sub organizarea NASA.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite