O altă şcoală din municipiul Constanţa întră în vizorul Avocatului Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a cerut lămuriri suplimentare Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Marţi, 3 decembrie, reprezentanţi ai Avocatului Poporului, din cadrul Biroului Teritorial Constanţa, s-au deplasat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, solicitând punctul de vedere cu privire la situaţia apărută la Şcoala Gimnazială Nr. 5 Nicolae Iorga Constanţa.

„Sesizarea s-a făcut din oficiu, ca urmare a ştirilor apărute în presă. Am stabilit ca o copie a raportului IŞJ cu privire la acest caz, la finalizarea acestuia, să îi fie înmânată expertului din cadrul Biroului Teritorial Constanţa”, spune Sorin Mihai, şeful ISJ Constanţa.

În data de 20 noiembrie, un conflict a izbucnit între doi elevi de 14 ani.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un minor, de 14 ani, în urma unui conflict mai vechi, a fost agresat, fiind înţepat cu un obiect tăietor înţepător, în coapsa piciorului drept, de către un alt coleg de clasă, în vârstă de 14 ani, în timp ce se aflau în pauză, pe holul şcolii”, transmite IPJ Constanţa.

Copilul rănit a fost preluat de un echipaj de ambulanţă, iar în urma verificărilor medicale s-a constatat faptul că nu i-a fost pusă viaţa în pericol, acesta nefiind internat.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, spun poliţiştii.

„A fost un conflict în afara şcolii. În luna octombrie, de la un joc online, susţin că şi-ar fi accesat conturile, unul altuia, şi ar fi luat unul de la altul parolele de acces pe o reţea de socializare. Noi am intervenit imediat ce am aflat de la părinţi şi am luat măsuri de consiliere a elevilor, s-au desfăşurat activităţi cu psihologul şcolar pe linia intercunoaşterii elevilor şi a coeziunii colectivului şi pe tema bullying-ului, pentru că erau destul de tensionaţi, dar nu se manifestau în spaţiul şcolii”, declara, pe 21 noiembrie, directorul şcolii Mihaela Niculae.

„Elevul care şi-a agresat ieri colegul cu un obiect înţepător, la intrarea în clădirea şcolii, era un elev foarte liniştit, a venit prin transfer în acest an şcolar la noi, din judeţul Tulcea, face parte dintr-o familie din pătura mijlocie socială, are posibilităţi financiare, mama are o meserie onorabilă, o familie de români obişnuiţi, nu a creat probleme.Probabil că aceste conflicte dintre ei se rezumau în spaţiul şcolii la mici reproşuri, dar în niciun caz violenţă fizică. Şi chiar şi în momentul incidentului, nu au avut altercaţii, nici măcar un schimb de replici, pur şi simplu acest elev a venit la şcoală, a fost prezent la ora de fizică, profesoara nu a observat absolut nimic neobişnuit, nu s-a lăudat cum fac ei de obicei că ar avea asupra lor cine ştie ce ieşit din comun, niciun coleg nu a sesizat absolut nimic în comportamentul lui, iar la pauza mare, în momentul în care s-a sunat de intrare, a aşteptat la intrarea în clădire şi în momentul în care colegul a trecut prin faţa lui, se pare că a scos acel obiect şi a înţepat copilul”, adăuga Mihaela Niculae.

Avocatul Poporului a intervenit şi în cazul Liceului teoretic Traian din Constanţa, acolo unde o elevă a demonstrat că părinţii adună fondul şcolii pentru a plăti paza liceului, dar şi alte servicii. În acest caz, Avocatul Poporului a transmis şcolii o serie de recomandări.

Pe aceeaşi temă:

Directoarea liceului unde o elevă a arătat că „fondul şcolii există” a fost demisă

Eleva care s-a luat la trântă cu „fondul şcolii“: Avocatul Poporului s-a autosesizat şi i-a dat dreptate

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite