Mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public de Taxe Locale, trimişi în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Procurorii DNA-Craiova au chemat la audieri mai mulţi angajaţi din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri

Mai mulţi angajaţi din cadrul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Locale Constanţa au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.

Conform unui comunicat de presă al DNA, în perioada noiembrie – decembrie 2017, inculpata Uzun Virginia, cu rea credinţă, a îndeplinit cu încălcarea legii acte ce ţin de atribuţiile de serviciu în legătură cu derularea ilegală şi fictivă a două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite şi Taxe (S.P.I.T.) Constanţa, în calitate de achizitor, şi asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, în calitate de prestator, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.

Serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către S.P.I.T. Constanţa, în condiţiile în care asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională.

Aceste aspecte au condus la efectuarea unor plăţi ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa şi totodată un folos necuvenit pentru asociaţia “prestatoare” a serviciilor respective.

Efectuarea plăţilor ilegale a fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum şi de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia şi Raşid Ghiulendan care, în calităţile menţionate mai sus, au semnat contractele şi au ordonanţat la plată cursurile respective.

În acelaşi context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de preşedinte al asociaţiei, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpaţii Uzun Virginia, Raşid Ghiulendan şi Trentea Tatu Carmen Aurelia).

În perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociaţiei pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă şi să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei.

Până în acest moment, Consiliul Local Constanţa nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză. În cauză a fost dispusă poprirea asiguratorie asupra conturilor bancare deţinute de cei patru inculpaţi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Constanţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite