Locul secret din Dobrogea unde înfloresc ghioceii prima dată
0
În nordul Dobrogei se află cea mai mare rezervaţie de ghiocei dobrogeni. Flora sălbatică este însă distrusă de localnici care vând simbolul primăverii la drumul mare.
Primii ghiocei au apărut în rezervaţia Parcul Naţional Munţii Măcinului. Simbolul primăverii a fost fotografiat de exploratorii ţinutului nord-dobrogean.
Un alt loc unde înfloresc cei mai parfumaţi ghiocei este Pădurea Babadag. Plantele sunt înscrise pe Lista Roşie a speciilor periclitate. Ghiocelul dobrogean se întâlneşte doar în nordul Dobrogei, în regiunea Măcin - Isaccea - Teliţa - Babadag – Enisala.
Parcul National Muntii Macinului are o suprafaţă de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului şi Munţii Măcinului. În parc se regăsesc aproape 1.900 de specii de plante, 72 fiind protejate ca specii rare sau vulnerabile.
Pentru iubitorii de natură, pe teritoriul rezervaţiei naturale sunt amenajate 11 trasee turistice. Se pot face mai multe tipuri de turism: peisagistic, ştiinţific, religios, ecvestru sau cu bicicleta. Pe cele 11 trasee turistice, la pas, călare sau pe bicicletă, turistul se bucură de peisaje unice

