Articol publicitar

IULIUS a amenajat prima pepiniera dendrologica din Dobrogea care are deja 1.100 arbori

0
0
Publicat:

IULIUS pune bazele viitorului proiect de regenerare urbană din Constanța. S-a amenajat prima pepinieră dendrologică privată din Dobrogea, care găzduiește 1.100 arbori pentru noua dezvoltare

Cel mai amplu proiect autohton de reconversie urbană al companiei IULIUS, o investiție de anvergură estimată la 800 milioane de euro, ce va converti un teren de 38 de hectare al Oil Terminal într-un spațiu destinat comunității și cu impact în dezvoltarea orașului Constanța, începe să prindă rădăcini. Pentru viitorul proiect s-a amenajat, în comuna Lazu, o pepinieră - prima din Dobrogea - ce găzduiește deja 1.100 arbori maturi aduși din Italia, care vor fi transplantați în parcul ce va fi creat de la zero în cadrul acestui demers. Arborii au fost plantați pentru aclimatizare încă din iarnă, iar „spectacolul” verde din pepinieră poate fi văzut aici.

Proiectul companiei IULIUS, ce va fi dezvoltat pe un teren de 38 de hectare al Oil Terminal, inactiv de peste 10 ani și care a fost folosit pentru spații de depozitare a produselor petroliere, își propune să integreze fosta zonă industrială, inaccesibilă publicului, ca parte activă a orașului Constanța. Centrat pe infuzia de spații verzi ample și experiențe urbane variate, acesta va fi un spațiu accesibil constănțenilor și turiștilor și va include facilități necesare vieții moderne, fiind dezvoltat pe modelul ansamblurilor mixed-use Palas Iași și Iulius Town Timișoara, care au un impact economic și social puternic asupra comunităților din aceste zone. Conceptul este realizat de biroul internațional de arhitectură Foster + Partners, iar informații despre viziunea propusă pentru proiect sunt disponibile pe www.constanta365.ro. Platforma este și un canal prin intermediul căruia constănțenii își pot exprima părerea și așteptările de la acest demers de reconversie și revitalizare urbană.

În acest context, IULIUS a amenajat prima pepinieră dendrologică privată din Dobrogea, în comuna Lazu, unde primii 1.100 de arbori maturi au ajuns deja din Italia și au fost plantați pentru aclimatizare. Desfășurată pe o suprafață de 8 hectare, pepiniera se va dezvolta în două etape. Astfel, în primul stadiu, găzduiește 1.100 de arbori maturi, iar în cel de al doilea va ajunge până la 2.000 de copaci, cum ar fi: castani, platani, arborele lalea, de gumă, de fier, de mătase, magnolii, cireși și salcâmi japonezi, pruni roșii, cedri și chiparos de baltă. Sunt arbori maturi, cu dimensiuni impresionante, ale căror circumferințe vor fi cuprinse între 80 și 120 cm, iar înălțimile ajung până la 12 metri, astfel încât beneficiile viitoarei grădini să poată fi comparabile cu cele ale unor parcuri cu o durată de viață deja îndelungată. Întregul proces de alegere a copacilor și plantare este monitorizat de peisagiști italieni și români.

Arborii în proces de aclimatizare au fost plantați după o tehnică ce permite transplantarea în orice anotimp (air pot), fiind prevăzuți cu sistem de irigații automatizat și beneficiază de tratamente fitosanitare, fertilizări și tăieri de întreținere.

Viziunea IULIUS pentru Constanța

Proiecul pe care IULIUS îl propune pentru Constanța vizează realizarea unui ansamblu urbanistic integrat, de tipul „oraș în oraș”, cu funcțiuni complementare, care vor contribui la transformarea zonei într-un pol de creștere regională, economică, socială și turistică:    

·       parc și grădină botanică – amenajate cu sute de arbori maturi, care să ofere un cadru verde, beneficii pentru mediu și să devină un hub al comunității;   

·       culturale și educaționale - care să susțină inițiativele locale, dezvoltarea mediului universitar și să diversifice oferta pentru petrecerea timpului liber;

·       retail – cu un mix complet de servicii, branduri, facilități care să susțină mediul antreprenorial local și să răspundă cerințelor comunității;

·       funcțiuni și servicii de utilitate publică;

·       entertainment și edutainment – cu noi concepte, în premieră regională și chiar națională, care să susțină atractivitatea orașului ca destinație turistică tot anul, dar și să ofere locuitorilor oportunități noi de distracție în oraș;

·       facilități sportive și de recreere;

·       office - pentru atragerea unor companii din domenii cu valoare adăugată și diversificarea oportunităților de carieră pentru tineri, cu scopul retenției resursei umane.

Mai multe detalii despre proiectul IULIUS propus pentru un oraș activ tot timpul anului pot fi descoperite pe www.constanta365.ro.

Despre IULIUS

Compania IULIUS este dezvoltator și operator speclizat în ample proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Până în prezent, IULIUS a dezvoltat grădini urbane de amploare în proiectele mixte din Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, însă spațiile verzi și copacii sunt prezenți inclusiv în proiectele de dimensiuni mai mici. În total, 14 hectare de grădini urbane, amenajate cu peste 80.000 de copaci și arbuști, însumând investiții ce depășesc 18 milioane de euro. De asemenea, o pepinieră cu peste 700 de arbori este pregătită și la Cluj-Napoca, pentru viitorul proiect RIVUS.

Grădinile IULIUS sunt spații care aduc natura printre oameni și care au devenit zone de atractivitate, pentru că aici se îmbină relaxarea cu numeroase evenimente în aer liber, accesibile tuturor: concerte, festivaluri, competiții sportive, proiecții cinematografice, spectacole de teatru, târguri și multe altele.

Departament PR 

W: www.iuliuscompany.ro  

E: pr@iuliusmall.com

Constanţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite