ÎPS Teodosie organizează o procesiune religioasă cu binecuvântarea primarului Vergil Chiţac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesiune religioasă la biserica Sf. Haralambie (2017)
Procesiune religioasă la biserica Sf. Haralambie (2017)

Procesiunea religioasă a primit girul primarului Constanţei. Biserica Sfântul Haralambie din Constanţa este cunoscută după ce a fost construită cu un stâlp de electricitate inclus în acoperiş.

Arhiepiscopia Tomisului anunţă organizarea mai multor evenimente cu prilejul sărbătorii Sfântului Haralambie (10 februarie).

Mai întâi, în această seară, de la ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” din Constanţa (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema), ÎPS Teodosie va participa la un Concert de pricesne susţinut de către arhid. Ionuţ Cristinel Boancheş şi baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniaţi la pian de către diac. Valentin Vădănoiu.

Miercuri, 10 februarie, de la ora 8.00, preoţii şi credincioşii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanţa vor întâmpina doi ierarhi la intersecţia bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu (zona vapor). Este vorba despre ÎPS teodosie, arhiepiscopul Tomisului şi de PS Ilarion, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

După procesiunea de pe bulevardul Tomis, în curtea bisericii se va oficia Liturghia.

Arhiepiscopia Tomisului a publicat şi avizul semnat de primarul Constanţei pentru organizarea acestei procesiuni. „Pentru că au apărut prin presă "voci" care acuză presupuse ilegalităţi în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoştinţă avizul FAVORABIL al Primăriei Constanţa, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulţumeşte în mod public”.

Teodosie procesiune Constanta

Biserica cu hramul Sfântul Haralambie din Constanţa (foto jos) a devenit cunoscută după ce a fost construită cu un stâlp de electricitate inclus în acoperiş. Deoarece construcţia nu are nicio autorizaţie de construire, iar preotul paroh a continuat lucrările, procurorii l-au trimis în judecată. procesul s-a finalizat cu condamnarea cu suspendare a slujitorului.



Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credinţa în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat şi supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credinţă, ci a convertit alţi semeni la creştinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare şi a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

Biserica haralambie Constanta

Pe aceeaşi temă:

Ambulanţă răsturnată în timp ce transporta un pacient. Cum s-a produs accidentul

Maşină de poliţie, implicată într-un accident rutier. Un poliţist a ajuns la spital

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite