Un festival de jazz finanţează proiecte culturale. Ideile ce vizează şi Pata Rât, comunitatea de lângă groapa de gunoi a Clujului, primesc punctaj suplimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din timpul Festivalului Jazz in the Park  FOTO Jazz in the Park
Imagine din timpul Festivalului Jazz in the Park  FOTO Jazz in the Park

Organizatorii Festivalului Jazz in the Park au lansat un apel public: până pe 22 octombrie se pot depune proiecte culturale care, după selecţie, vor primi finanţare din partea Fondului Jazz in the Park. Suma maximă pusă la dispoziţia proiectului câştigător sau a proiectelor câştigătoare este de 11.000 de lei, iar cei ce au idei care vizează şi Pata Rât, comunitatea de lângă groapa de gunoi a Clujului, vor primi punctaj suplimentar.

„Fondul Jazz in the Park reprezintă un efort comun care sudează şi mai tare relaţia dintre noi, organizatorii festivalului, şi publicul participant. E ceva ce rămâne după festivalul din vară şi dă culoare oraşului şi comunităţii noastre. În fiecare an adaptăm şi regândim direcţia spre care direcţionăm banii şi ne gândim la domeniile care au nevoie mai mare. Anul acesta am dat multă atenţie comunităţii din Pata Rât, de la scena pe care am amplasat-o aici şi până la proiectele pe care deja le-am demarat alături de oamenii din zonă. În plus, rezultatele bune pe care le-au avut proiectele finanţate în ultimii doi ani ne-au determinat să păstrăm şi în acest an o parte din buget pentru apelul public. Sperăm să primim proiecte multe şi bune de intervenţie culturală în spaţiul public”, afirmă directorul Festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Cei ce vor să-şi înscrie iniţiativele pentru obţinerea de finanţare prin Fondul Jazz in the Park 2017 o pot face online, până pe 22 octombrie, prin completarea formularului de înscriere disponibil online AICI.

Prin Fondul Jazz in the Park 2017 sunt finanţate câteva proiecte precum: „Te Khelas Amen!“ - proiect de educaţie non-formală adresat copiilor şi tinerilor din comunitatea Coastei - Pata Rât prin activităţi precum: vizite tematice, ateliere practice de pictură, cusut, meşteşuguri, activităţi şi competiţii sportive; burse sportive - oferirea a patru burse sportive pentru tinerii din Pata Rât pe parcursul unui an; realizarea unui teren de joacă şi sport la Pata Rât.

Fondul Jazz in the Park a fost înfiinţat în 2014 din dorinţa organizatorilor festivalului de a convinge comunitatea să schimbe faţa Clujului prin proiecte inedite.

Mai puteţi citi:

Jazz in The Park, primul festival din România unde artişti faimoşi în lume concertează la groapa de gunoi a Clujului

La Cluj, iarba creşte în ritm de jazz. Despre cum 10 lei donaţi la un festival unesc o comunitate într-un stil autentic şi ajută artişti

Povestea primului festival de jazz făcut într-un parc din România, după model american şi australian 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite