Românii din Centrul de Cercetare Bosch de la Cluj îi ajută pe nemţi să-şi atingă visul: cât mai puţine accidente rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bosch a adus la Cluj cercetători din peste zece ţări, între 5 şi 7 septembrie, la Conferinţa Internaţională de Comunicare Inteligentă şi Procesare Computerizată. Construcţia noii unităţi de producţie Bosch de la Cluj e pe terminate, iar în cadrul clădirii va funcţiona şi primul centru din România de cercetare şi dezvoltare a concernului german.

Divizia de cercetare şi dezvoltare a concernului Bosch a fost reprezentată de doi dintre cercetătorii săi specializaţi pe domeniul auto - dr. inginer Roland Schmid, vice-preşedintele Diviziei de Dezvoltare a Sistemelor de Asistenţă pentru Şoferi din cadrul Robert Bosch GmbH şi Cătălin Cosmin Golban, team leader în Departamentul de Procesare a Imaginii din cadrul Robert Bosch SRL.

„Cei doi au prezentat activitatea de cercetare a concernului german în domeniul conducerii autonome.
Roland Schmid a descris calea Bosch către conducerea autonomă, punând accent pe stereo video ca fiind senzorul esenţial pentru percepţia surround, care permite viitoarele funcţii de conducere autonomă.

Iar Cătălin Cosmin Golban a prezentat moduri de estimare a vitezei obiectelor folosind imagini stereo, precum şi un experiment de estimare a rotaţiei relative pe baza punctelor îndepărtate folosind camere monoculare“, se explică într-un comunicat trimis de Bosch.

Cei doi cercetători de la Bosch Cluj care au participat la conferinţă, Roland Schmid (stânga) şi Cătălin Cosmin Golban (dreapta). sursa foto: Bosch

cei doi cercetatori bosch cluj

Cercetare Bosch la Cluj

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) estimează că numărul anual al persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere va creşte până în 2020 la nivel mondial de la 1,3 la 1,9 milioane. Obiectivul declarat ONU este reducerea numărului la 0,9 milioane până la finalul acestui deceniu.

„Sistemele de asistenţă pentru şoferi, în prezent bazate pe radar, video şi senzori cu ultrasunete, se dezvoltă rapid de la pachete de funcţii mici până la sisteme complexe, prin fuziunea datelor de la diferiţi senzori.
Bosch susţine că acest lucru va duce în următorii ani la o îmbunătăţire continuă a experienţei utilizatorului din punct de vedere al confortului şi siguranţei, ajungându-se la o conducere din ce în ce mai sigură, cu şi mai puţine leziuni şi decese“, se mai arată în comunicat.

Cercetătorii români de la Centrul de Cercetare de la Cluj vor contribui şi la realizarea visului Bosch: cât mai puţine accidente rutiere în primul rând, iar apoi zero accidente rutiere.

La centrul clujean, cercetarea se va axa, pentru început, pe patru domenii - dezvoltarea de software pentru algoritmi de procesare a imaginilor, crearea de software embedded pentru invertoare fotovoltaice, sisteme de asistare a parcării şi conducerii şi aria ingineriei de fiabilitate. (Foto mai jos: Bosch)

bosch cluj

Cercetarea şi dezvoltarea joacă un rol foarte important pentru concernul Bosch, acesta investind în 2012 suma de 4,8 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare, ceea ce reprezintă 9,1% din totalul vânzărilor sale de anul trecut.

Despre Bosch

Tehnologie Auto este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. În anul fiscal 2012, vânzările acestuia au fost de 31,1 miliarde de euro sau 59% din cifra de vânzări totală a grupului.

Bosch este autorul unor importante inovaţii în industria auto, precum gestionarea electronică a motorului, sistemul antiderapare ESP şi tehnologia diesel common-rail. 
Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 360 de filiale şi companii regionale din peste 50 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări.


Mai puteţi citi:

Gigantul Bosch angajează 1.000 de persoane. Ce salarii se vor plăti şi ce cer nemţii de la muncitorii lor

Bosch organizează special un târg de joburi la Cluj ca să-şi angajeze circa 100 de oameni

Fabrica Bosch din Blaj, cea mai mare investiţie din Alba în ultimii 10 ani

Compania Bosch inaugurează a treia fabrică la Blaj: 45 de milioane de euro investiţie şi 320 de noi locuri de muncă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite