Pericolul neștiut care îi așteaptă pe români în apele Greciei. „I-am văzut gura hâdă, strâmbată într-un rânjet al morții”

0
Publicat:

Un român a scăpat ca prin urechile acului dintr-o întâlnire care îi putea fi fatală în apele de azur ale Greciei. Un rechin uriaș i-a dat târcoale, dar bărbatul a fost salvat în ultimul moment de alți turiști care au aruncat cu diverse obiecte în direcția temutei vietăți marine.

În apele pașnicei insule Creta apar uneori rechini. FOTO Shutterstock
În apele pașnicei insule Creta apar uneori rechini. FOTO Shutterstock

Un român și-a văzut moartea cu ochii în momentul în care s-a intersectat cu un rechin, în timp ce înota în apele din insula Creta. Bărbatul înota liniștit nu departe de țărm, când a auzit strigătele altor turiști care se agitau și făceau semne disperate în direcția sa.

Prima dată nu le-a dat prea mare importanță, dar insistența oamenilor l-a făcut să fie mai atent, iar atunci a observat în apă, nu departe, silueta unui pește uriaș. Uimit, a realizat că lângă el se afla un rechin.

„Atunci am înțeles că sunt în meniul lui și parcă, în doar câteva clipe, mi s-a derulat toată viața prin fața ochilor, așa cum am auzit că ar păți cei care mor sau trec printr-o moarte clinică. I-am văzut gura hâdă, strâmbată într-un fel de rânjet al morții, cu colții ascuțiți și mi-am spus că până aici mi-a fost. Dar de nicăieri a apărut un tip cu ochelari de scafandru, care avea ceva în mână, un fel de cârjă sau harpon și un aparat bizar și a țipat ceva ce n-am înțeles. Rechinul s-a făcut nevăzut, iar eu abia începeam să îmi revin”, a povestit el pe Facebook.

„Modest, a încercat să mă refuze, dar nu am abandonat”

Misteriosul străin s-a apropiat de el și i-a spus să se întoarcă pe țărm din cauză că rechinul se putea întoarce. Pe plajă, cei doi au povestit mai mult și așa a aflat că aparatul pe care salvatorul său îl îndreptase împotriva rechinului era un dispozitiv cu ultrasunete.

„Am aflat că e francez, că făcea scufundări de ani de zile și că face parte din ceva club de exploratori ale oceanelor și mărilor. A fost emoționant. I-am mulțumit și l-am rugat să-mi dea voie să-i fac cinste la cină lui și soției sale. Modest, a încercat să mă refuze, dar nu am abandonat, așa că seara am luat masa împreună, alături de soțiile noastre”, a mai povestit bărbatul.

Deși se vorbește foarte puțin despre acest lucru, în apele Greciei există mai multe specii de rechini, dar și alte vietăți marine periculoase, însă atacurile înregistrate asupra oamenilor sunt totuși relativ rare. Dacă în Brazilia, Australia sau SUA au loc anual zeci sau chiar sute de atacuri fatale, în Europa și în Grecia aceste cazuri sunt mult mai rare. Iar cazurile în care victime sunt cetățeni români sunt și mai rare. Totuși, anul trecut, în Egipt, o turistă din România și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un rechin.

Cluj-Napoca

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite