Fostul consilier al lui Crin Antonescu cere socoteală MAPN în legătură cu cazul Turcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier prezidenţial al lui Crin Antonescu în timpul interimatului acestuia, deputatul clujean Radu Zlati, ridică o serie de întrebări la care Ministerul Apărării Naţionale, serviciul specializat de informaţii al acesteia şi, nu în ultimul rând, Robert Turcescu, ar trebui să răspundă.

„Recenta confesiune publică a celui care a fost jurnalistul Robert Turcescu (spun că a fost, deoarece prin conţinutul mărturisirii sale, acesta a confirmat că a intrat în conflict cu meseria de jurnalist, încălcând grav normele deontologice are jurnalismului, norme care presupun în primul rând independenţa celui care profesează această meserie esenţială pentru funcţionarea corectă a angrenajului societăţii contemporane) ridică o serie de întrebări pe care Ministerul Apărării Naţionale, serviciul specializat de informaţii al acesteia şi nu în ultimul rând Robert Turcescu ar trebui să răspundă”, susţine parlamentarul într-un comunicat. 

Întrebările lui Zlati

Prezentăm mai jos întrebările parlamentarului clujean:

Era Robert Turcescu în toamna anului 2009 ofiţer acoperit  de informaţii?

Dacă era ofiţer acoperit de informaţii, ce rol a jucat această calitate în felul în care Robert Turcescu a moderat întâlnirea finală a candidaţilor principali pentru funcţia de Preşedinte al României?

A cunoscut ofiţerul de legătură al agentului Turcescu amănunte despre respectiva înfruntare electorală, a fost informat cu privire la întrebările pe care agentul Turcescu urma să le adreseze participanţilor?

Cât anume din poziţia ofiţerului acoperit Turcescu în ce priveşte evenimentele din vara lui 2012 a fost din iniţiativa acestuia şi cât anume era doar îndeplinirea unui ordin venit pe cale ierarhică? Cu alte cuvinte, tema loviturii de stat din 2012 este o temă a propagandei băsiste preluată în mod voluntar de către jurnalistul-agent acoperit Turcesc, sau era, în ce îl priveşte pe jurnalistul Turcescu, doar o parte din punctajul oferit de către un serviciu de informaţii al statului român?

Mesaj pentru jurnalişti 

Parlamentarul e de părere că  Robert Turcescu trebuie să spună mai multe opiniei publice. „Independenţa presei trebuie salvată cu orice preţ, chiar şi cu acela al izolării din mijlocul acesteia a elementelor care, prin partizanat de orice fel, îndeplinesc ordine ale unor cercuri de interese mai mult sau mai puţin oculte, în spatele şi mimând tocmai respectiva independenţă. Este desigur sarcina presei, a jurnaliştilor adevăraţi, să facă această curăţenie în propria ogradă. Aştept cu încredere un proces de clarificare, de limpezire a apelor. Proces în care conştiinţa jurnaliştilor va juca un rol esenţial. Atât a oamenilor de presă care nu au făcut compromisuri, cât şi a celorlalţi. Să spunem adevărul, iar adevărul ne va elibera!”, a concluzionat Zlati. 

Citeşte şi

Robert Turcescu recunoaşte că a fost ofiţer acoperit: Eram fariseu. Nu am trăit o eliberare mai mare

Jurnalistul Robert Turcescu a confirmat, duminică seară, în emisiunea Sorinei Matei de la B1TV, că documentele pe care le-a publicat pe blogul personal şi care arată că a fost locotenent-colonel sub acoperire sunt reale.

Spovedania lui Turcescu: joc politic sau realitate crudă?

„După ce probabil dimineaţă s-a afişat la Sfânta Liturghie pentru a-l ruga pe bunul Dumnezeu să îl ajute în ceea ce urma să facă, Robert Turcescu a publicat ieri pe blogul său personal un text în care a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire. Anunţul a fost însoţit de câteva documente: statele de plată şi livretul militar”, scrie Cristian Ghingheş pe blogul său de pe adevarul.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite