Destinaţie de weekend. O duminică la Bogata, comuna din Mureş faimoasă datorită lui Snoop Dogg. Ce puteţi face acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna mureşeană Bogota, devenită faimoasă peste noapte după ce rapperul Snoop Dogg a dat check-in pe Facebook din greşeală, va găzdui duminica aceasta o ediţie specială a unui apreciat festival de jazz organizat la Cluj. Organizatorii vor pune la dispoziţie autobuze pentru evenimentul din 3 aprilie. Tot ei au aflat că necunoscuta comună de pe malul Mureşului apare în Cartea Recordurilor.

Dintr-o comună liniştită pe malul Mureşului, Bogata a devenit vedetă în presa românească şi internaţională din pricina unei greşeli pe Facebook: celebrul rapper Snoop Dogg a vrut să dea check-in Bogota, capitala Columbiei, dar a găsit Bogata, judeţul Mureş. Apoi a declarat că ar vrea să vină în locul pe care l-a bifat greşit pe reţeaua de socializare şi le-a recomandat celor care-l urmăresc pe Facebook să viziteze Bogata. Şi aşa a început totul. Primul eveniment care va avea loc în pitoreasca localitate va avea loc duminica aceasta, în a treia zi a lui aprilie, şi va fi o ediţie specială Festivalului Jazz in the Park, singurul festival de jazz din România ţinut într-un parc. La festivalul clujean vin în fiecare an mii de iubitori ai muzicii de calitate. Tot acesta a fost de două ori finalist la European Festival Awards.

Jazz pe malul Mureşului

Ora 12.00, pe terenul de fotbal, după slujba de la biserică. Aceasta este invitaţia adresată sătenilor din comuna mureşeană, dar şi tuturor curioşilor, de toate vârstele, care vor să vadă cum arată Bogata. Pentru aceştia organizatorii vor pune la dispoziţie autobuze a cărui orar va fi anunţat pe Facebook, unde se postează ultimele noutăţi ale evenimentului. Ediţia specială a Festivalului Jazz în the Park va începe duminică, la prânz, după ce iese lumea de la cele două biserici din sat, ortodoxă şi protestantă. Pe terenul de fotbal, situat între cele două lăcaşe de cult, se va amenaja o scenă pe care vor urca Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages şi Danaga. Organizatorii se aşteaptă la circa 1.000 de participanţi.

image

Spaţiul verde din imagine este terenul de fotbal unde va fi amenajată o scenă FOTO Jazz in the Park

Întâlnirea de la Bogata nu va fi doar una cu jazzul, ci şi cu istoria locală prin tururile ghidate care se vor face, dar şi cu bunătăţurile culinare ale zonei. Intrarea la această ediţie specială este gratuită, iar participanţii sunt invitaţi să doneze cât consideră pentru ca micuţa localitate să aibă un parc.

Ce puteţi face. Curiozităţi despre localitate

„Amenajăm o parcare în apropiere, ca să poată veni oameni de oriunde din ţară care vor să petreacă o după-amiază de duminică însorită la Bogata. Le-am pregătit o mulţime de activităţi interesante: tururi ale satului, activităţi pentru copii, întâlniri cu bogătenii. Concertele pe care le propunem sunt un mix surprinzător de jazz, electro, muzică clasică şi ritmuri de rock. Se anunţă vreme bună, spre 20 de grade”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Organizatorii au descoperit că zona Bogatei este „casă” pentru un castru roman, pentru cel mai mic tunel din lume, numit şi Podul Mincinoşilor, dar e şi locul unde Mureşul face cel mai mare cot din tot parcursul lui de 18 km. Pe raza comunei, unde trăiesc circa 2.000 de suflete, sunt şi câteva dintre primele sonde de gaz metan din ţară. „Despre acestea şi despre multe altele vom putea afla de la Plimbările Bogăţii, de la domnul profesor Corla. Prima plimbare va fi duminică de la ora 12.00, cu plecare de la standul info Jazz in the Park de pe terenul de fotbal din Bogata. Următoarele, la cerere”, spune purtătorul de cuvânt al festivalului, Corina Brânduşan.

image

Bogata, vedere de sus FOTO Jazz in the Park

De ce taman la Bogata?

Directorul Jazz în the Park spunea, în urmă cu o săptămână, la lansarea acestei idei în presă, că ar fi păcat ca această întâmplare să rămână doar un prilej de discuţii şi de glume pe internet.

„Comuna Bogata are un mare capital de imagine acum şi îl poate fructifica dacă se adună suficienţi oameni care vor acest lucru. Noi am fost acolo, am văzut locurile: satul e înconjurat din trei părţi de râul Mureş, e de o linişte ancestrală şi de o mare frumuseţe, iar oamenii sunt primitori şi creativi. Dacă administraţia, comunitatea şi românii în general se mobilizează, se prea poate ca Snoop să schimbe, dintr-o mare întâmplare, soarta localităţii”, este de părere Alin Vaida.

Potrivit acestuia, evenimentele pe care le organizează sunt un pretext de întâlnire pentru oameni care cred în idei comune şi vor să redea comunităţii locuri frumoase, dar pierdute în calvarul stresului cotidian.

Jazz in the Park, ediţia Bogata, este un eveniment organizat de Asociaţia Fapte, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bogata şi al partenerilor.

image

Relaxare la ediţia din 2015 a Festivalului Jazz in the Park   FOTO Jaz in the Park

Mai puteţi citi:

Povestea primului festival de jazz făcut într-un parc din România, după model american şi australian

Clujenii, numărul 1 la distracţie. Patru festivaluri organizate în inima Ardealului, nominalizate la European Festival Awards

Cluj-Napoca

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite