Cele mai bune reţete de paste, cu care este imposibil să dai greş vreodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastele se prepară relativ uşor şi sunt delicioase. Foto: cucina.robadadonne.it
Pastele se prepară relativ uşor şi sunt delicioase. Foto: cucina.robadadonne.it

Sunt delicioase şi uşor de preparat, iar gustul lor te va duce cu gândul la însorita Italie. Pastele, alături de pizza şi lasagna, sunt printre cele mai cunoscute preparate specifice bucătăriei italiene.

Pe cât de simplu de pregătit, pe atât apreciate, pastele cu arrabbiata sunt pot fi consumate oricând şi de către cei care postesc, fără ca papilele gustative să ducă dorul altor bunătăţuri.

Pentru această reţetă este nevoie de o cutie de paste de bună calitate, de ulei de măsline, o ceapă, usturoi, busuioc, un ardei roşu iute şi câteva roşii. O linguriţă de zahăr brun şi o jumătate de pahar de vin roşu completează lista ingredientelor care vor fi utilizate.

paste arrabbiata foto maxpixel.net

Mai întâi se încinge o lingură de ulei într-o tigaie, de preferat de măsline, după care se adaugă o ceapă de mărime medie şi trei sau patru căţei de usuroi zdrobiţi. Acestea se sotează timp de cel mult cinci minute, după care se sting cu aproximativ 200 de mililitri de vin, după care se adaugă o linguriţă de zahăr brun, două de busuioc tocat şi o jumătate de kilogram de roşii de cea mai bună calitate, tăiate mărunt. Din acest moment, focul se lasă la minim cel mult 20 de minute, după care arabiatta este gata preparată şi se poate servi. Desigur, alături de paste.

Paste cu sos de ciuperci şi smântână

Pentru această reţetă este nevoie de 100 de grame unt, o jumătate de kilogram de ciuperci tăiate mărunt, sare, piper, smântână şi puţin parmezan. Plus câţiva căţei de usturoi şi ierburi aromate, după preferinţa fiecăruia.

Într-o primă fază, untul se topeşte la foc mic, într-o tigaie, după care se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii mici. Apoi, se pune sare şi piper după gust şi se lasă la scăzut la foc moderat. Spre final, se adaugă smântâna la foc mic şi se mai lasă un clocot, iar ulterior şi puţin parmezan şi se amestecă din nou. În sfârşit, se adaugă şi trei sau patru căţei de usturoi mărunţit, se mai lasă undeva la 30-40 de secunde, după care se pot lua de pe foc. Din acest moment, sosul este practic gata şi se poate servi lângă paste, nu înainte de a se mai presăra cu parmezan şi ierburi aromate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite