Trei percheziţii la suspecţi de spălare de bani. Comerţ ilegal cu haine şi încălţăminte de peste 10 milioane de lei
0Poliţiştii bucureşteni, alături de colegii lor din Giurgiu, au descins joi dimineaţă, la 17 adrese din Capitală, dar şi din 4 judeţe, printre care şi Călăraşi, la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform anchetatorilor, pagubă adusă bugetului de stat din acetivităţi ilicite se ridică la peste 4,6 milioane de lei.
Oamenii legii efectuează, joi, 24 noiembrie, 17 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi. Descinderile au loc într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul comerţului cu obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.
"În cursul zilei de astăzi, 24 noiembrie, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi I.P.J. Giurgiu - SICE efectuează 17 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi", se arată în comunicat.
Achiziţii prin firme fantomă
Anchetatorii spun că, în urma cercetărilor au stabilit că în perioada 2010 – 2013 reţeaua a creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat. Astfel, prin înregistrarea în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale din Bucureşti a unor operaţiuni fictive de achiziţii mărfuri şi servicii de la alte trei societăţi comerciale cu comportament fiscal de tip "fantomă" s-a creat un prejudiciu statului de 4.688.745 lei.
"În vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constând în transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparţinând persoanelor fizice şi juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar şi returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianţi înregistraţi în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei", se mai arată în comunicat. Surse din rândul anchetatorilor spun că în judeţul Călăraşi au loc 3 percheziţii la sediul unor firme, implicate în reţeaua de evaziune.
Vă recomandăm şi: