Remedii naturale care întineresc ficatul. Patru alimente miraculoase pentru "sita" care cerne toxinele din organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ficatul, un organ important pentru funcţionarea optimă a organismului Foto:Fotolia
Ficatul, un organ important pentru funcţionarea optimă a organismului Foto:Fotolia

Alimentele hepatoprotectoare sunt cel mai bun leac pentru ficatul suprasolicitat, organ important pentru funcţionarea optimă a organismului nostru. El curată toate toxinele şi ne ajută să funcţionăm în mod corespunzător.



Există o legătură strânsă între alimentele pe care le consumăm şi ficat, deoarece acesta ajută extrem de mult în procesul digerării alimentelor, secretând bila, care contribuie la descompunerea alimentelor. De asemenea, ficatul transformă aminoacizii în glucoză - principala sursă de energie pentru creier.

“Ficatul acţionează ca un soi de sită, ajutând la cernerea sau filtrarea toxinelor şi a altor substanţe nocive din sânge. Exact aşa cum ficatul afectează capacitatea de metabolizare a alimentelor, şi anumite categorii de produse alimentare pot afecta funcţionarea lui corectă. Este foarte important să consumăm alimente hepatoprotectoare care au rolul de a ne feri de boli”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Apa caldă cu lămâie face minuni

O metodă foarte simplă de a ne detoxifia ficatul este să bem apă călduţă cu lămâie, în fiecare dimineata. Cercetătorii americani sunt de părere că ficatul produce mai multe enzime stimulat de apa cu lămâie, decât orice alt aliment. Lămâia este un fruct cu virtuţi surprinzătoare care poate distruge celulele canceroase. Reprezintă o sursă preţioasă de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic şi betacaroten, iar putrea flavonoidelor din citrice este uimitoare.

pahar apa lamaie shutterstock

Medicii spun că pentru detoxifierea organismului, este recomandat să consumaţi dimineaţa un pahar cu apă caldă în care adăugaţi sucul de la o lămâie, aceasta ajutând la intensificarea activităţii tubului digestiv şi a arderilor celulare. “Puterea flavonoidelor din citrice este uimitoare. Ele sunt antioxidante şi antimutagenice. Aceasta reprezintă proprietatea de prevenire a apariţiei mutaţiilor la nivel celular şi, implicit, de prevenire a apariţiei cancerului sau a altor afecţiuni cronice. Acest lucru uimitor se datorează puterii miraculoase a flavonoidelor de absorbţie a razelor ultraviolete, de protecţie a ADN-ului şi de capacitatea de a interacţiona cu carcinogenii”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Usturoiul activează enzimele

Usturoiul, un alt aliment banal, are puteri miraculoase. Conţine componente ce pot activa enzimele din ficat. De asemenea, conţine alicină şi seleniu, ambele substanţe fiind hepatoprotectoare.
Sub formă de aliment pur, usturoiul este cel mai puternic antibiotic din lume. Germenii de răceală, gripă sau viroză nu au şanse de supravieţurire în prezenţa sucului său. În acelaşi timp, combate infecţiile şi degajează bronhiile, sinusurile şi plămânii.


Usturoiul este bogat în germaniu şi seleniu organic, conţine "ajeola", o subtanţă ce diluează sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor şi are peste o sută de compuşi ai sulfului. S-a descoperit că usturoiul distruge streptococii care cauzează scarlatina, difteria şi inflamarea învelişului inimii.

Turmericul regenerează celulele

image

Turmericul, unul dintre alimentele cele mai puternice pentru menţinerea unui ficat sănătos, ajută la regenerarea celulelor hepatice deteriorate. Protector gastro-intestinal şi puternic antiinflamator, trateaza tulburările digestive, ameliorează durerea cauzată de gastrită şi alte inflamaţii ale intestinului, reduce starea de greaţă şi este un adevărat factor de protecţie pentru stomac şi ficat.

turmeric

Ajută la tratarea problemelor circulatorii şi, prin urmare, reduce riscul de accident vascular cerebral şi atac de cord. Curcumina reduce colesterolul din sânge, este un adevărat aliat împotriva îmbătrânirii celulare şi are un efect preventiv în apariţia anumitor tipuri de cancer. În plus, are un rol important în prevenirea bolii Alzheimer.

Ceaiul verde elimină grăsimea

Ceaiul verde este responsabil, datorită catechinelor, un tip de antioxidant de plante, de eliminarea acumulării grăsimii din ficat. Are proprietăţi antioxidante datorită substanţelor care combat radicalii liberi, substanţe numite polifenoli şi catechinele, flavonoide şi alcaloizi, iar efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului.

image

Este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor. Două căni pe zi din acest ceai, alături de o dietă săracă în grăsimi, reduc toxinele din colon, ajutând la curăţarea acestuia, dar şi la purificarea întregului organism.


Vă recomandăm şi:

Cum tai pofta de mâncare şi cum ţii apetitul sub control. Cele mai banale surse de proteine care ne satură rapid

Gutuile, comorile toamnei, leacul minune pentru inimă şi ficat. Beneficiile neştiute ale fructului care previne infarctul

Fructele-minune, de 20 de ori mai puternice decât vitamina C. De ce e bine să mâncăm prune şi cui sunt interzise cele uscate

Duşmanul ascuns din coaja pepenelui galben – cum ne poate îmbolnăvi fructul cu cea mai multă vitamina A. 7 motive să mănânci pepene galben

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite