MAI lansează campania de informare „Alege să fii corect!”. Înregistrare audio-video în toate secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul organizării alegerilor parlamenare din acest an, Ministerul Afacerilor Interne(MAI) desfăşoară o campanie de promovare a corectitudinii şi respectării legislaţiei în procesul electoral, sub slogaul „Alege să fii corect!”.


Prin intermediul acestei campanii, alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral. Totodată, pe pagina oficială de Internet a MAI, a fost creată o secţiune dedicată alegerilor care conţine principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravenţiile ce pot fi constatate de angajaţii MAI şi infracţiunile prevăzute de Codul Penal, precum şi link-uri către deciziile Biroului Electoral Central şi ale Autorităţii Electorale Permanente.
„Având în vedere rolul esenţial pe care mediul online îl are în informarea alegătorilor, campania MAI include o componentă de informare şi pe contul de Facebook”, a anunţat IPJ Călăraşi.

Ştampilele se pun în plicuri sigilate


Efectivele MAI asigură paza sediului Biroului Electoral Central, Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, a sediilor Birourilor Electorale Judeţene şi ale celor 18.626 secţii de votare organizate în ţară. Pentru acest proces electoral, Ministerul Afacerilor Interne asigură achiziţionarea unor plicuri din plastic transparent, înseriate, prevăzute cu sistem de sigilare, în care vor fi introduse ştampilele cu menţiunea VOTAT după încheierea votării.

Operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de vot asigură înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, în scopul asigurării posibilităţii organismelor electorale de a verifica respectarea dispoziţiilor privind numărarea voturilor şi constatarea rezultatelor.

Prevenirea votului ilegal

Şi la acest proces electoral va fi folosit Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal implementat de Autoritatea Electorală Permanentă şi dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Programul semnalează dacă un alegător a votat deja sau daca un alegător nu are drept de vot şi agregă datele statistice privind prezenţa la urne. Acest sistem a fost utilizat pentru prima dată la alegerile locale din acest an.
 

Vă recomandăm şi:

Listele definitive pentru alegerile parlamentare. Cine sunt candidaţii care intră în lupta electorală de la Călăraşi

Lista PSD Călăraşi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Cine se află pe locuri eligibile

Alegeri parlamentare. PMP Călăraşi deschide lista la Senat cu un medic

Cine conduce primăriile din judeţul Călăraşi. Lista câştigătorilor de la alegerile locale 2016

Oamenii lui Traian Băsescu, pe listele PMP Constanţa: Robert Turcescu, Dorel Onaca, Magda Bistriceanu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite