FOTO Episcopul Argeşului şi Muscelului, oaspete de seamă la Călăraşi. Ce mesaj a transmis Î.P. Calinic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Calinic, cetăţean de onoare al Călăraşiului, s-a aflat, sâmbătă, pe malul Borcei. Însoţit de o delegaţie de preoţi, Înaltul Prelat a venit la Călăraşi cu ocazia aducerii moaştelor Sfintei Muceniţe Filofteia în Bărăgan.

Oaspetele a fost primit de Daniel Ştefan Drăgulin, edilul-şef al oraşului, care l-a invitat la Primărie, unde a semnat în Cartea de onoare. Iată ce mesaj a transmis acesta călărăşenilor:
„Cu mare bucurie, la solicitarea invitaţiei domnului Ştefan Daniel Drăgulin, primarul oraşului Călăraşi, am vizitat Primăria de lângă Dunăre, frumoasă ca arhitectură şi primitoare. Se simte de la intrare că a fost lucrată cu dragoste mare, fiind sfinţită de Ierarhul Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor, D. D. Vincenţiu.


La 90 de ani de când a fost prima oară Sfânta Filofteia la Călăraşi, am venit din nou, la invitaţia Părintelui Episcop Vincenţiu, ca minunaţii creştini din Călăraşi şi împrejurimi să se bucure de ajutorul Sfintei Filofteia, iubitoare de Dumnezeu şi de oameni.
Primăria, cu inimosul primar, Daniel Ştefan Drăgulin, şi P. C. Ilie Ramon Eugen, protoiereul Călăraşilor, au pregătit oraşul de sărbătoare, primind, cu toţi creştinii, pe Ierarhul Argeşului şi Muscelului şi delegaţia sa, însoţitorii Sfintelor Moaşte ale Sfintei Filofteia de la Curtea de Argeş, ocrotitoarea Ţării Româneşti.

image


Mulţumiri din inimă Consiliului orăşenesc al Primăriei Călăraşi şi domnului Daniel Ştefan Drăgulin pentru acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare” al oraşului, precum şi cheia frumosului şi primitorului loc de naştere şi suflet al înţeleptului şi dinamicului primar.
Pace, bucurie, binecuvântare şi ploi la vreme peste obştea şi Primăria oraşului dunărean Călăraşi.”
 

image

Vă recomandăm şi:

Procesiuni religioase timp de 4 zile. Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia, aduse la Călăraşi

Ilie, sfântul care aduce ploaia şi trăsneşte demonii

FOTO Superstiţii şi semnificaţii de Sânziene. Sărbătoarea care umple florile de leac şi vindecă suferinţele oamenilor

Tradiţii populare. Rusaliile, ziua în care oamenii răi sunt pedepsiţi de Iele

Tradiţii populare. Înălţarea Domnului sau Ispasul, sărbătoarea când se leagă vrăjile şi descântecele

Ce tradiţii se respectă la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. 21 mai, ziua în care păsările îşi învaţă puii să zboare

Obiceiuri păstrate cu sfinţenie. Paştele Blajinilor, sărbătoarea dedicată spiritelor moşilor şi strămoşilor

Tradiţii populare. De Sfântul Gheorghe, patronul tinerilor şi duşmanul vrăjitoarelor, se deschide anotimpul cald

FOTO Ziua în care se sfinţesc apele. Povestea crucii făcătoare de minuni lângă care un copil mut a început să vorbească

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite