Ceaţa densă pune traficul în pericol pe Autostrada Soarelui. Şoferii, sfătuiţi să nu se angajeze în depăşiri riscante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care se deplasează luni dimineaţă pe autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa şi A4 Ovidiu — Agigea sunt sfătuiţi de poliţişti să circule prudent deoarece vizibilitatea este scăzută. Ceaţa densă pune traficul în pericol pe mai multe artere din ţară.

Poliţiştii recomandă şoferilor să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să utilizeze luminile de întâlnire pe timpul zilei şi să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, întrucât circulaţia rutieră pe aceste artere se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă.

“Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru perioada următoare atenţionări de vreme rea pentru numeroase zone ale ţării, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze despre prognoza meteorologică şi starea drumurilor pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul călătoriei să manifeste prudenţă sporită la volan şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere”, a anunţat Centrul Infotrafic.

Sfaturi de la poliţişti

1.Poliţia Rutieră recomandă ca şoferii să manifeste o atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

2.Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen, pentru a reduce riscul producerii unor accidente ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

3.Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

4.De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

5.Atunci când traficul este intens, ceaţa poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vine un nou val de frig peste România. Când se anunţă brumă şi în ce regiuni sunt aşteptate ploi puternice

Prognoza meteo: iarna grea loveşte România. Cât de cald se anunţă în noiembrie şi când loveşte gerul cumplit

Prognoza meteo: vară la începutul toamnei. Cât de cald se face, de când scad temperaturile şi unde lovesc ploile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite