VIDEO Pacientul care s-a automutilat încercând să se sinucidă, salvat după o intervenţie extrem de complicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evoluţia
pacientului este bună, după mai multe zile de supraveghere
Evoluţia pacientului este bună, după mai multe zile de supraveghere

O intervenţie complexă a medicilor buzoieni a salvat viaţa unui bărbat de 41 de ani, care a fost transportat la UPU cu răni provocate prin autoagresiune. Pacientul este cunoscut ca fiind cu probleme sociale şi psihice. Victima prezenta multiple plăgi înjunghiate la torace, abdomen şi gât.

A fost nevoie de crearea unei echipe multidisciplinare la Spitalul Judeţean Buzău pentru salvarea buzoianului de 41 de ani, adus recent la Urgenţe în stare critică, cu politraumă prin autoagresiune. 

Mai exact, cazul a fost evaluat şi gestionat simultan de o echipă din care au făcut parte medici de Chirurgie Generală, ORL şi ATI. 

Echipa chirurgicală a fost condusă de dr. Oana Goidescu, echipa ORL, de dr. Vasilica Bâldea, având sprijinul medicului ATI, dr. George Tomescu. 

Echipa chirurgicală a asigurat explorarea plăgilor toraco-abdominale, a realizat hemostaza abdominală, a suturat plăgile hepatice şi epiplonul, a închis plaga abdominală şi a suturat plaga toracică. 

Echipa ORL a decis ulterior efectuarea unei hemostaze cervicale eficiente, a unei traheotomii temporare de urgenţă care să asigure şi calea ulterioară de continuare a anesteziei generale, calea de intubaţie traheală. 

S-a realizat reconstrucţia laringelui, care a fost secţionat vertical, complet pe linia mediană şi orizontal de partea dreaptă a tiroidului, în poziţie orizontală. 

                                                                                                                Foto SJU Buzău

buzau

S-au înregistrat dificultăţi de readucere în poziţie a fragmentelor laringiene şi de reconstructie a acestora. ”Ţesuturile lezate se refac în trei planuri, un plan cartilaginos – osos, la nivelul laringelui, şi două planuri de părţi moi”, a transmis Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău.

Evoluţia pacientului este bună, după mai multe zile de supraveghere în secţia ATI – Chirurgie Generală, ulterior cu supraveghere zilnică în secţia ORL, unde se află în present pentru a continua îngrijirea plăgilor şi tratamentul medicamentos.

„La acest moment, pacientul (…) respiră pe cale naturală, vorbeşte normal, nu sângerează, se alimentează, se deplasează, primeşte consiliere psihologică şi psihiatrică”, dr. Oana Goidescu, medic primar chirurgie generală. 

Timp de câteva zile, pacientul a fost alimentat parenteral, nefiind posibilă alimentaţia orală imediată postoperator. Plăgile postoperatorii sunt îngrijite adecvat,  nu prezintă semne de infecţie sau sângerare. 

Pacientul se va externa în câteva zile, după închiderea completă a stomei traheale, fie spotan, fie pe cale chirurgicală şi va continua un tratament psihiatric şi psihologic susţinut.

Vă mai recomandăm şi:

Liceanul sancţionat cu nota 2 la Purtare, după ce a ironizat o profesoară pe net, a surprins pe toată lumea la Bac

Şefa epidemiologilor din DSP Buzău a aflat că are COVID-19, la o zi după ce a împlinit vârsta pensionării

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite