Femeie care se deplasa cu bicicleta, accidentată mortal pe un drum din judeţul Buzău
0Un grav accident rutier, produs vineri seară, în comuna buzoiană Puieşti, s-a soldat cu moartea unei femei de 52 de ani. Victima se deplasa pe bicicletă şi a fost acroşată de un autoturism condus de un tânăr de 19 ani.
Accidentul s-a produs pe DJ 202, la Puieşti. Din primele date oferite de IPJ Buzău, tânărul de 19 ani, din localitate, aflat la volanul unui autoturism, se deplasa dinspre Nicoleşti către Râmnicu Sărat.
Pe acelaşi sens de mers se afla şi o femeie de 52 de ani, tot din Puieşti, care se deplasa cu bicicleta pe partea carosabilă. Maşina condusă de tânărul de 19 ani a acroşat-o pe biciclistă.
În urma impactului, femeia a fost rănită grav. Ea a fost preluată de ambulanţă, însă, în ciuda eforturilor echipajului medical, nu a mai putut fi salvată. Manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat, fiind declarat decesul victimei.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările.
Pentru că există riscul producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic, poliţiştii recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic şi să respecte regulile de circulaţie.
Poliţiştii buzoieni sfătuiesc conducătorii auto să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.
În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiţi telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.