Cum a reuşit proxenetul Papiţoi să se îmbogăţească prin metoda Lover Boy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Papiţoi” şi complicii săi, din Râmnicu Sărat, cu preocupări în proxenetism şi spălare de bani, au strâns 400.000 de euro, în patru ani, de pe urma prostituatelor. Interlopul, împreună cu trei amici, ar fi recrutat mai multe fete prin metoda ”Lover Boy” apoi le-ar fi convins să se prostitueze în Germania şi Elveţia.

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, jandarmi şi procurori DIICOT din Buzău au descins joi în şapte locuinţe de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, care aparţin membrilor unei grupări infracţionale cu preocupări în proxenetism şi spălare de bani.

În perioada 2016 - 2021, şapte persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani au pus bazele unei grupări infracţionale, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. 

Liderul reţelei este un râmnicean de 34 de ani, cunoscut în zonă drept ”Papiţoi”, care ar fi implicat-o în afacere şi pe concubina sa. 

Acesta a recrutat din zona Buzăului, prin metoda ”Lover Boy”, şase tinere, pe care le-a transportat în Germania şi ulterior în Elveţia, unde le-a forţat să se prostitueze.

”Victimele erau atrase cu promisiunea întemeierii unei familii, deziderat ce era condiţionat de acumularea prealabilă de importante sume de bani, sume ce nu ar fi putut fi obţinute în alt mod decât prin practicarea prostituţiei. 

Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfăşurării activităţii de prostituţie, când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obţinerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoţite în cele mai multe cazuri de corecţii fizice”, transmite DIICOT într-un comunicat de presă.

În timp, banii obţinuţi de Papiţoi au fost investiţi în imobile şi autoturisme de lux de părinţii săi, complici în spălarea banilor. Unele dintre aceste bunuri au fost cumpărate pe numele unor apropiaţi. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro.

”Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională erau investite de către suspecţi în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziţionate pe numele lor ori pe numele altor persoane şi revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestora”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile şi alte medii de stocare. Poliţiştii au pus în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul DIICOT – B.T. Buzău, pentru audieri. 

Doi dintre complicii lui Papiţoi au fost prinşi când se pregăteau să plece din ţară. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ardeiul iute, planta din trusa de urgenţă. Beneficiile explicate de cercetătorii staţiunii legumicole din Buzău

Magia globurilor personalizate. Peisajele de iarnă şi figurile cu Moş Crăciun sunt cele mai cerute modele VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite