Dosar penal în cazul exploziei TIR-ului încărcat cu butelii de la Mihăileşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, iar poliţiştii fac cercetări în care verifică legalitatea transportului după explozia camionului cu butelii din localitatea Mihăileşti.

O echipă de la Institutul Naţional de Criminalistică din Bucureşti, poliţişti din Buzău şi doi procurori s-au deplasat la Mihăileşti unde un TIR încărcat cu 800 de butelii a luat foc, incendiul fiind urmat de mai multe explozii succesive.

„Potrivit primelor cercetări, un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar, în timp ce se depana pana, a luat foc.  Nu au fost înregistrate victime omeneşti. Au fost luate măsuri de evacuare a persoanelor care locuiesc în zonă. La faţa locului s-au deplasat doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău în vederea coordonării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie remis agenţiei News.ro.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la faţa locului a fost trimisă o echipă de criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică din Bucureşti pentru cercetarea cauzelor incendiului. De asemenea poliţiştii verifică şi legalitatea transportului, arată sursele citate.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că, nicio persoană nu a fost rănită, zona fiind izolată. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, a declarat, la rândul său, că exploziile au încetat la acest moment.

La faţa locului au ajuns cinci autospeciale, iar la sosirea acestora incendiul se manifesta la încărcătură, multe dintre butelii explodând.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate, însă când încărcătura a început să explodeze pompierii s-au retras. În prezent, incendiul este în regresie şi se lucrează pentru localizarea acestuia. Autospecialele s-au apropiat de locul incendiului şi stropesc cu apă.

Accidentul a avut loc la intrarea în localitatea Mihăileşti, iar în primele minute de când a fost anunţată producerea acestuia au fost evacuate toate casele pe o rază de 500-700 de metri.

Jandarmii au asigurat zona pentru a nu lăsa pe nimeni să se apropie, iar poliţiştii au reuşit să ia legătura cu şoferul TIR-ului, care a reuşit să iasă la timp din maşină, fără a fi rănit. Acesta le-a comunicat poliţiştilor că incendiul a pornit de la o roată şi s-a extins către încărcătură.

În 24 mai 2004, tot în localitatea Mihăileşti, un camion care transporta azotat de amoniu a fost implicat într-un accident, explozia care a urmat soldându-se cu moartea a 18 persoane şi cu rănirea gravă a altor 13.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri