Buzoienii vor avea televiziune digitală terestră, din luna iunie. Vor putea recepţiona gratis 16 programe TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TV Sat 2000 din Râmnicu Sărat a obţinut prin licitaţie la ANCOM dreptul de a redifuza terestru, în standard digital DVB-T 2, principalele programe de televiziune româneşti pe raza judeţului Buzău. Conducerea societăţii care a câştigat un multiplex regional urmează să amenajeze staţia de emisie a semnalului digital şi anunţă că din această vară buzoienii pot recepţiona 16 posturi TV.

În mai 2015, TV Sat 2002 şi-au adjudecat unul dintre cele cinci multiplexuri regionale de televiziune digitală terestră, pentru care a achitat suma de 8.000 euro. 

”Beneficiarul unuia dintre multiplexuri este TV Sat, singurul care deţine licenţă DVB-T pe judeţul Buzău. Aştept echipamentul care este comandat deja şi cred că până la data de 1 iunie judeţul Buzău va fi acoperit cu cele 16 programe transmise digital”, a declarat Adrian Neagu, administrator TV Sat 2000.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

Prin intermediul unui multiplex regional vor fi distribuite servicii de televiziune digitală terestră la nivelul unui judeţ, în timp ce un multiplex local va acoperi o zonă de alocare echivalentă cu o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani.

Pentru receptia semnalului digital terestru DVB-T2 aveţi nevoie de un receptor digital tip DVB-T2 (set top box) conectat la orice tip de televizor clasic (cu tub). Set top box-ul se poate achiziţiona din magazinele de specialitate. Mai este nevoie de o antenă clasică, ori o antenă pentru recepţie digitală de cameră sau de exterior.

În cazul în care aveţi un televizor nou, cu receptor digital, marcat cu indicativul DVB-T2, nu cu alte indicative, precum DVB-T, TNT, HD READY sau HD TV, semnalul digital terestru va fi preluat automat, imediat după ce lansaţi o nouă căutare a programelor.

România devine un pionier în dezvoltarea televiziunii digitale terestre prin implementarea directă a standardului DVB-T2. Standardul DVB-T2 aduce câteva îmbunătăţiri faţă de DVB-T, dar cele două standarde nu sunt compatibile. Un televizor sau tuner care este compatibil cu DVB-T nu este automat compatibil cu DVB-T2 şi nici invers.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite