VIDEO Fotografiază oraşul cu elicopterul telecomandat (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bucureşteni au adus, în premieră în România, fotografia aeriană din elicopter telecomandat. Tinerii s-au inspirat din SUA şi au pornit un adevărat business. Acum fac şedinţe foto aeriene cu ajutorul unei „jucării” în care au investit nu mai puţin de 5.000 de euro.

Click aici pentru fotogalerie

Pasiunea pentru aeromodelism a devenit, pentru doi bucureşteni, Gabriel şi Laurenţiu, o afacere inovatoare în peisajul fotografic românesc. Aceştia au lipit, pentru început, un telefon mobil dotat cu cameră foto pe un planor şi s-au apucat de filmat de la joasă înălţime. Ei au fost impresionaţi de ceea ce au obţinut şi s-au decis să investească în mini-camere şi în aparate UAV (Unmanned Aerial Vehicle). „Am căutat pe internet mini-camere video cu ajutorul cărora puteam capta şi transmite live. Am dotat elicopterul şi cu un sistem FPV, cu ajutorul căruia eram capabili să zburăm la o depărtare de 1.500 de metri", a spus Gabriel Maliscki, cel care se ocupă de pozat şi filmat.

Pozează de la 500 de metri înălţime

Şi, ca orice afacere care se află la început, băieţii au trebuit să scoată din buzunar câteva mii de euro pentru noua lor meserie. Laurenţiu şi Gabriel au trebuit să investească în aparate foto şi video, în elicoptere radiocomandate, receptoare, emiţătoare şi multe altele. „Un avion, devenit UAV, costă 800-1.000 de euro. Investiţia, rotunjită, este de 5000 de euro", a adăugat Gabriel.

Fotografia cu ajutorul Skycam nu este foarte scumpă şi îşi merită din plin banii. „Aeronavele" folosite de cei doi băieţi pot zbura până la 500 de metri înălţime, dar calitatea fotografiei depinde foarte mult de mai mulţi factori, cum ar fi condiţia meteo, lumina sau vizibilitatea. Preţul unei şedinţe foto porneşte de la 200-250 de euro, dar poate creşte, în funcţie de anumite condiţii. „Dacă locaţia este în afara Bucureştiului, se percepe taxă de transport. Plata se face şi în funcţie de numărul de fotografii dorite. Oricum, la noi este în primul rând pasiunea pentru aparatele de zbor şi abia apoi câştigul", spune bucureşteanul. Laurenţiu şi Gabriel au avut, până în prezent, doar 15 clienţi, probabil şi din cauza faptului că acest segment de piaţă este la începuturi în România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite