Umilinţă pentru persoanele cu dizabilităţi. Carmen Uscatu (Asociaţia Dăruieşte Viaţă) reclamă proceduri abuzive la Poliţia Locală Sector 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cofondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu, reclamă, marţi seară, proceduri abuzive la Poliţia Locală Sector 1. Ea povesteşte, într-o postare pe Facebook, că unei persoane cu dizabilităţi care îşi găseşte ocupat locul de parcare i se cere contractul şi este întrebată dacă marcajul de pe asfalt este vizibil. Asta în condiţiile în care afară a nins, iar locul de parcare special este oricum semnalizat şi cu indicator.

”Politia Locală Sector 1 are proceduri. Abuzive. Care abuzează persoanele cu dizabilităţi. Sunt curioasă care e părerea Primăriei Sector 1 Bucureşti”, scrie, marţi seară pe Facebook Carmen Uscatu. Aceasta relatează situaţia la care se referă: ”O persoană cu dizabilităţi îşi găseşte ocupat locul de parcare din faţa casei. 1. Sună la Politia Locală Sector 1 şi este întrebată scurt: «Este vizibil pe asfalt marcajul?» Asta e singura lor întrebare. Singura. Afară a nins. Parcarea este dublu marcată: cu stâlp şi pe asfalt. Dar operatorul îi spune că legea se aplică doar dacă marcajul e vizibil pe asfalt. Deşi a nins, deşi legea nu spune asta, locul e vizibil şi pe asfalt”, scrie Carmen Uscatu. Aceasta a mai povestit că se deplasează un echipaj la faţa locului şi persoanei cu dizabilităţi i se solicită contractul pentru locul de parcare. ”Este sunată pentru asta. NU i se cere dovada celui parcat abuziv. NU! Dovada i se cere celui abuzat. Persoana sună la Poliţie să afle ce s-a rezolvat pentru că maşina parcată abuziv e tot acolo. I se comunică de către operatorul 112, în jurul orei 20:30 că are o sesizare dar nu i se poate comunica numărul, că e secret. Că procedurile interne nu permit comunicarea numărului de înregistrare a sesizării. Nici numele operatorului nu-l poate afla, nici legea pe care operatorul o aplică. Nici nu i se face legătura cu ofiţerul de serviciu, că «nu se poate». Aceştia sunt oamenii cărora noi le plătim taxe. Acestea sunt autorităţile locale aflate în slujba noastră. Aşa sunt tratate în România persoanele cu dizabilităţi. Şi aceste lucruri nu trebuie să rămână aşa”, a încheiat Carmen Uscatu postarea.

carmen uscatu

Fondatoarele ONG-ului „Dăruieşte Viaţă”, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu construiesc împreună cu cei peste 200.000 de donatori, primul spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, într-un demers al societăţii civile din România.

Asociaţia Dăruieste Viaţă a fost înfiinţată în 2012, iar, de atunci, cele două co-fondatoare se implică constant în modernizarea şi dotarea secţiilor de oncologie din ţară, în proiecte de advocacy, de informare şi consiliere a pacienţilor. 

Acum două săptămâni, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a anunţat că va construi şi un spital modular de Terapie Intensivă COVID-19 la Piatra Neamţ, unde secţia ATI a fost distrusă de tragicul incendiu unde şi-au pierdut viaţa 10 pacienţi. 

BucureștiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite