Primăria Sectorului 6: Au început cursurile gratuite de engleză, informatică şi teatru
0Începând de astăzi, 5 octombrie, peste 900 de copii din Sectorul 6 al Capitalei vor beneficia de cursuri gratuite în cadrul Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.
Copiii au optat pentru unul, două sau trei cursuri, în funcţie de preferinţe şi abilităţi, participarea la program constituind, în viziunea iniţiatorilor, o modalitate de adaptare, dezvoltare, responsabilizare şi integrare sociala a copiilor din Sectorul 6.
Împărţite pe grupe, cursurile acoperă un spectru larg de activităţi cultural-artistice, sportive sau de abilitare precum: dans (520 participanţi), şah (204), arte marţiale (110), arte plastice (195), canto (70), chitară (63), engleza prin joc (150), teatru (123), informatică (100). În clădire sunt amenajate 12 săli pentru activităţi, o sală de aşteptare pentru părinţi şi pentru consilierea psihologică.
Tradiţia atestă că pe locul actualului conac a existat o clădire construită de Doamna Stanca la sfîrşitul secolului al XVI-lea. În anul 1814 Cărturarul Dinicu Golescu cumpără moşia şi ridică în acest loc o casă boierească, numită ”Conacul Belvedere”, iar în perioada 1865 – 1870 Effingham Grant, consul al Marii Britanii la Bucureşti, reface conacul într-o formă apropiată de cea actuală.
Trei ani
La data de 1 Iunie 2012 a fost inaugurat Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, Sector 6, destinat activităţilor educative şi de recreere în beneficiul copiilor şi adolescenţilor din comunitatea Sectorului 6. De atunci, peste 2.500 de copii au participat la cursurile gratuite şi la alte actvităţi realizate în beneficiul educaţiei copiilor din comunitate.
Deschiderea programului de cursuri din acest an coincide cu Ziua Mondială a Educaţiei, declarată pentru prima dată de către UNESCO în anul 1994, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.
Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări. Ziua Mondială a Educaţiei nu are rolul de a omagia doar munca profesorilor şi a dascălilor, ci trebuie să fie şi un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia îl are pentru orice stat.