Foto Prima zi cu restricții în Piața Unirii. Care sunt rutele ocolitoare pe durata reabilitării planșeului

0
Publicat:

Sâmbătă, 21 iunie, este prima zi cu restricții în Piața Unirii, în contextul în care se lucrează la planșeu, care va fi refăcut într-un proiect care se va extinde pe 3 ani.

Piața Unirii: FOTO: Facebook Info Trafic Bucuresti si Ilfov
Piața Unirii: FOTO: Facebook Info Trafic Bucuresti si Ilfov

Restricțiile sunt în vigoare de la ora 05:00, iar acesta este este prima fază cu trafic deviat pentru una dintre cele mai mari și mai importante lucrări de infrastructură din București: refacerea planșeului de peste râul Dâmbovița, a cărui stare de degradare este, de câțiva an, la un nivel periculos pentru siguranța publică, scrie B365.

Ca să nu creeze blocaje, Primăria Sectorului 4 a creat un drum temporar. Restricțiile de circulație vor fi valabile până la sfârșitul anului.

Astfel, șoferii care vin dinspre Bulevardul Corneliu Coposu sau dinspre Universitate, în direcția Patriarhiei, vor circula pe un drum provizoriu amenajat prin Parcul Unirii. 

De asemenea, celebrele fântâni arteziene vor fi dezafectate începând cu luna iulie, urmând a fi demontate bucată cu bucată și vor fi refăcute la finalul lucrărilor de modernizare.  

Lucrările vor fi împărţite în patru zone distincte: porţiunea din faţa Hanului lui Manuc, cea din parcul aflat în faţa Magazinului Unirea, cea din zona fântânilor şi cea dinspre Pasajul Unirii.  

Daniel Băluță a anunţat recent, într-o conferinţă de presă, că, potrivit autorizaţiei de construire, lucrările vor consta în regenerarea spaţiilor publice din zona Piaţa Unirii, refacerea structurii cuvei Râului Dâmboviţa, a Planşeului Unirii, vechi de aproape 100 de ani, a reţelelor edilitare, semnalizare şi marcaje rutiere, sistematizări pe verticală, executarea unor drumuri temporare, executarea unor instalaţii de irigaţii şi intervenţii temporare asupra fântânilor arteziene.

Planșeul, care va avea 360 de metri lungime și 30 de metri lățime, va fi reconstruit cu o grosime de 140 de centimetri, dublu față de cea actuală, de 70 de centimetri. De asemenea, vor fi înlocuite și casetele pentru colectarea apei pluviale. Noua lucrare va avea o garanție de 100 de ani, adică aproape tot atât cât a rezistat vechea placă din beton.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite