Podul Grant intră în reparaţii capitale. Unde mai merg banii de la Primăria Capitalei
0Primăria Capitalei va investi peste 52 de milioane de lei în lucrări de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, a decis miercuri Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
„Toţi au observat că Podul Grant se află într-o stare degradată pentru că nu s-au mai făcut investiţii din 2006. Vom face lucrările fără să perturbăm circulaţia. Vrem să terminăm în maximum doi ani”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB, arată news.ro.
Municipalitatea argumentează necesitatea lucrărilor prin faptul că podul se află într-o stare degradată, iar la ultima expertiză, cea din 2016, starea podului a fost încadrată la „nesatisfăcătoare!.
„În conformitate cu expertiza tehnică emisă în anul 2016 pentru podul Grant, au rezultat o serie de neconformităţi, respectiv indicele de stare tehnică al podului principal (...) se încadrează în clasa de stare tehnică IV - stare nesatisfăcătoare. (...) Astfel, pentru a se asigura condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei sunt necesare lucrări de reparaţii ale infrastructurii şi suprastructurii”, se arată în proiectul de hotărâre.Durata lucrărilor ce vor fi realizate de Administraţia Străzilor este estimată la doi ani. Durata lucrărilor ce vor fi realizate de Administraţia Străzilor este estimată la doi ani.
Bani tăiaţi de la spitale
De asemenea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, o şedinţă o nouă rectificare bugetară, urmând să fie majorate consistent bugetele unor instituţii, precum Palatele Brâncoveneşti, cu 9 milioane de lei, CREART şi Administraţia Cimitirelor, cu câte 11 milioane de le şi ARCUB, cu aproape 7 milioane de lei.
În schimb, va fi redus considerabil bugetul Spitalului de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş”, cu peste 22,2 milioane de lei, bani alocaţi în general pentru medicamente şi cheltuieli de personal. Va fi redus şi bugetul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială „Dan Theodorescu” cu 4 milioane de lei, şi cu 214.000 de lei cel al Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, fiind însă suplimentat cel al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” cu peste 3,6 milioane de lei pentru achiziţionarea unui sistem informatic integrat pentru evidenţa şi monitorizarea pacienţilor dializaţi din ţară. Bani mai mulţi vor merge şi la Spitalul Colţea, peste 16,1 milioane de lei pentru achziţionarea unor echipamente medicale, şi la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” – peste 7,5 milioane de lei.
Pe de altă parte, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un proiect care prevede înfiinţarea Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Atanasie”, care va funcţiona în subordinea Administraţiei Spitalelor.
O nouă staţie de metrou între Berceni şi Şoseaua de Centură
Bani vor mai fi daţi şi la Compania Municipală Publicitate şi Afişaj pentru panouri publicitare dar şi pentru Compania Municipală Parking pentru un teren şi parcări park& ride. Sume considerabile la rectificarea bugetară au mers şi către Compania Municipală Imobiliară.
Primăria Sectorului 4 va colabora cu Metrorex pentru construirea unei noi staţii de metrou, între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Staţia ar urma să fie amenajată la suprafaţă, aşa cum este şi staţia Berceni, într-o zonă folosită în prezent ca intrare în tunel pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de şine de cale ferată. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 40 de voturi "pentru" şi trei abţineri.