Licitație pentru modernizarea unor linii de tramvai din București

0
0

Primăria Capitalei a lansat o licitație pentru reabilitarea a 50 de kilometri de infrastrucrură de tramvai, fiind vorba de un contract de 500 de milioane de euro. Potrivit instituției, liniile de tramvai alese sunt cele mai circulate din oraș.

Nicușor dan anunță că 50 de km de infrastructură de tramvai vor fi reabilitați / Foto: Facebook
Nicușor dan anunță că 50 de km de infrastructură de tramvai vor fi reabilitați / Foto: Facebook

„Lansăm în SEAP licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai pe care circulă mai multe linii cu un flux mare de călători. Este cea mai mare investiție realizată vreodată de Primăria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro. (...)

În ceea ce privește sursa de finanțare a proiectului, vom aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituţiilor financiare internaţionale”, a scris primarul general Nicușor Dan, care a invitat „companiile româneşti şi internaţionale să se înscrie la această procedură de achiziție”, pe Facebook.

Nicușor Dan a precizat că „este o licitație importantă” și că a transmis informația „către camerele de comerţ și către ataşaţii comerciali ai ambasadelor”.

De asemenea, acesta a spus că liniile de tramvai alese pentru reabilitare leagă zone importante din București și se află pe artere circulate intens. Astfel, este vorba de: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureștii Noi, Galea Griviței, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chișinău, etc.

În prezent, Bucureștiul are o reţea deja modernizată de 90 de kilometri. Prin reabilitarea celor 50 de km, toată infrastructura de tramvai a orașului va fi complet modernizată în doi ani.

București


Ultimele știri
Cele mai citite