FOTOGALERIE Terase de muzeu. Café Antipa, bun-gust şi miros de naftalină
0
Anul trecut, prin aceeaşi perioadă, scriam de noua terasă de muzeu Café Antipa, cu pagode, pontoane de lemn şi canapele elegante. Şi mare, asta vă asigur. Cel mai modern muzeu al Bucureştiului avea atunci deschisă cea mai verde terasă de muzeu.
În 2012, cafeneaua funcţionează doar în interior, pentru că terasa era în curs de reamenajare când am ajuns noi. „S-a lucrat la bucătărie, care va fi afară, şi din această cauză a durat mai mult, dar veţi putea sta afară din această lună”, a mărturisit una dintre angajate.
Bun-gust şi miros de naftalină, de conservanţi, asta am remarcat încă de la intrare. Să fie de vină corespondenţa localului cu muzeul de istorie naturală? Credem că da. Un local pe două niveluri, cu scară interioară, trepte de lemn şi decor sobru, minimalist, alb-negru, candelabre, câteva tablouri şi un bonsai. Barul plin de portocale atrage priviri şi te îmbie cu un fresh.
Ne-am aşezat la o masă de sub scară, dar copilul needucat al bunicii de lângă noi ne-a alungat. Am încercat să leg o conversaţie despre dinozauri şi mamifere cu piciul, dar era mai încântat să-mi arate cum mestecă mâncarea, şi am preferat să ne mutăm la etaj.
Clienţii-corporatişti, nelipsiţi
Sus, aerisit, plafonul are geam, aşa că am privit stropii de ploaie care se loveau. Până nu demult cea mai înaltă clădire a Bucureştilor, turnul BRD din Piaţa Victoriei, se vede şi el prin plafon, iar clienţii-corporatişti nu lipsesc din peisaj, au dat năvală după ploaia repede de vară.
Serviciul este prompt la etaj, jos am aşteptat ceva. Mâncarea a venit repede. Salata italiană (18 lei) pe care am ales-o a avut ingredientele proaspete. Bogată şi delicioasă. Limonada (12 lei) este preparată doar cu miere mi se spune, ceea ce îmi doream, şi prea multă pentru un scurt popas. Bucătarii sunt grozavi şi asta remarci şi la petreceri, târguri sau la diversele evenimentele urbane organizate deja. În meniu, berea (de la 7 lei) este însoţită de un scurt istoric. „Se pare că prima formă de bere vine de la pâinea care s-a udat şi a început să fermenteze acum 6.000 de ani. De altfel, faimoasa lună de miere îşi are rădăcinile în obiceiul sumerienilor de a le da tinerilor căsătoriţi bere îndulcită cu miere cât să le ajungă o lună”.
Un local elegant, de recomandat musafirilor din străinătate.







