FOTO Unde ne răcorim în Bucureşti, la ştrand sau la piscină de fiţe. Ce pericole ne pândesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La waterpark-ul din Otopeni sunt 27 de tobogane FOTO: Mediafax
La waterpark-ul din Otopeni sunt 27 de tobogane FOTO: Mediafax

Pentru a scăpa de căldura de afară, bucureştenii au la dispoziţie o mulţime de locuri unde se pot răcori şi distra alături de prieteni sau de familie. Cele mai aglomerate ramân ştrandurile, care de la an la an se aliniaza standardelor din străinătate.  Pentru cei mai pretenţioşi, cluburile exclusiviste oferă pachete cu servicii complete.

Ştrandurile ramân principala alegere atunci când bucureştenii încearcă să se ascundă de caniculă. În Capitală, există câte un ştrand în aproape fiecare sector, unele private, altele aflate în administraţia municipalităţii. Condiţiile variază de la un ştrand la altul.
 
Ştrandul Ciurel, se afla pe Şoseaua Virtuţii, vizavi de lacul Ciurel. Are trei bazine pentru adulţi şi două pentru copii, spaţii amenajate pentru tenis de masă, două terenuri de fotbal şi un teren pnetru tenis de câmp care poate fi închiriat şi pe timpul nopţii. Ştrandul este deschis între orele 8.00-20.00, iar preţul biletelor este de 10 lei de luni pâna vineri şi 15 lei sâmbăta şi duminica.


 
FOTO: Zeci de oameni îşi petrec duminicile călduroase la ştrandul Ciurel FOTO: Mediafax

Ştrandul Tineretului se afla între Agronomie şi stadionul Iolanda Balaş şi Kiseleff şi este considerat unul dintre cele mai moderne din Bucureşti. Fiind renovat recent are o serie de facilităţi. În cursul săptămânii intrarea costă 20 de lei, iar în timpul weekend-ului 30 de lei. Ştrandul este deschis între orele 8.00 şi 19.00.

Ştrandul Uverturii se află pe strada Dreptăţii. Se poate ajunge acolo cu tramvaiul 41 sau cu autobuzele 178 şi 336. Acolo găsiţi plajă tip gazon, bar cu terasă, restaurant. Preţul unui bilet este de 20 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii. Este deschis de luni pâna duminică între orele 9-18.00.  

Ştrandul Copiilor-Văcăreşti se află pe strada Pridvorului, sectorul 4. Are un bazin olimpic pentru adulţi şi patru bazine mici, pentru copii. Totodată, baza include două terenuri de volei pe nisip şi două terenuri de fotbal. Preţul biletului este de 10 lei, iar programul este de luni până duminică de la ora 9.00 la 18.00.

Ştrand versus waterpark

Pentru cei care vor ceva mai mult decât un ştrand, WaterPark Otopeni, situat pe Calea Bucureştilor, la 6 kilometri de Capitală, aduce şi8 un strop de aventură. Este singurul parc acvatic din Bucureşti şi are 27 de tobogane. WaterPark Otopeni este amenajat cu gazon artificial, palmieri, spatţi de joacă pentru copii şi o cascadă artificială. În timpul săptămânii tarifele sunt de 30 de lei pentru adulţi şi de 15 lei pentru copii, iar în weekend preţul unui bilet este de 50 de lei pentru un adult şi 25 de lei pentru copii. Complexul este deschis între orele 9.00-20.00.



FOTO: Waterpark-ul Otopeni se află la şase kilometri de Capitală FOTO: Mediafax

Ştrandul Moghioroş se află în Parcul Drumul Taberei. Are o capacitate de 200 de locuri, patru bazine dintre care două sunt pentru copii. Atracţia principala o reprezintă cele cinci tobogane. De luni până vineri preţul unui bilet este de 20 de lei, iar sâmbăta şi duminica biletul ajunge la 30 de lei. Copii sub zece ani au intrarea gratuită. Ştrandul este deschis de la ora 8.00 până la ora 21.00.

Ştrandul Cara (fostul ştrand Titan) se afla pe bulevardul Nicolae Grigorescu, în apropierea Parcului Titan. Este unul dintre cele mai frecventate din Bucureşti. Este unul dintre puţinele ştranduri deschise non-stop. În timpul săptămânii, intrarea costa 10 lei şi 15 lei în weekend.
 
Bazine de înot sau piscine
 

Bazinul Dinamo, din cadrul Complexului Dinamo, ofera acces publicului larg. Programul începe de la ora 20.00 pâna la 22.00, iar preţul unui bilet este de 15 lei. Înotătorii au vestiar propriu şi acces la duşuri.
 
Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu reprezintă o alternativă de luat în considerare de pasionaţii înotului. Bazinul este delimitat pe culoare şi este dotat cu doua piscine de agrement: una acoperită pentru iarna şi alta descoperită pe timp de vară. Programul este unul destul de scurt, începând de la ora 20.30 până la 21.30, intrarea se face doar pe bază de abonament care costa 200 de lei pentru 12 intrări. Accesul este permis doar persoanelor cu vârste de peste 15 ani, care sunt buni înotători.
 
Clubul IDM de pe Splaiul Independenţei are două bazine, o piscină de agrement pentru copii şi o piscica semiolimpică dedicată practicării înotului. Bazinele clubului IDM sunt deschise zilnic, între ora 9.00 şi până târziu în noapte, la ora 1.00. Un abonament valabil şase luni pentru toate serviciile costă 360 lei pentru un grup de 10 persoane şi 720 de lei pentru înscriere individuală. După primirea cardului, toate serviciile vor fi plătite. Cursurile de înot se desfăşoară de luni până vineri, între orele 14.00 şi 20.00, pentru persoane începând cu vârsta de patru ani.
 
Piscină de lux şi bazin semiolimpic

Piscina Bamboo este situată în interiorul complexului Bamboo din sectorul 2, pe marginea Lacului Tei. Atmosfera este una relaxanta şi chiar extravagantă. Mâncăruri savuroase, vegetaţie luxurianta şi cocktailuri exotice completate cu muzică ambientală. Intrarea la piscina Bamboo costă 20 de lei în cursul săptămânii şi 40 de lei sâmbăta şi duminica.
Lunea piscina este deschisă între orele 12.00 şi 19.00, iar de marţi până duminică, programul începe de la ora 9.00 şi se ncheie la ora 19.00.
 
Clubul Floreasca de pe strada Mircea Eliade este dotat cu un bazin semiolimpic de înot. Programul clubului este de marţi până duminică, între orele 8.00 şi 22.00. Pentru o zi, intrarea costă 80 sau 40 de lei pentru copii (3-16 ani).
 
Miramar Club din cartierul Pantelimon are un singur bazin semiolimpic, fiind deschis pe tot parcursul anului între orele 7.00 şi 22.30. Miramar Club oferă cursuri de înot cu instructori specializaţi, cât şi ocazia de a practica înotul terapeutic sau doar pentru relaxare.
Un abonament de 20 de şedinte pe lună, de luni până vineri, între orele 7.00 şi 13.00 este de 250 lei.

Pericolele din apa în care ne scăldăm

Cantitatea de clor din apă şi temperatura apei îi poate afecta pe cei care merg la ştrand sau la piscină. Medicul specialist recomandă purtarea unui echipament de protecţie şi duşuş de fiecare dată când intrăm sau ieşim din apă.

„Angajaţii ştrandurilor trebuie să ţină cont de normele SANEPID-ului. Prea mult clor poate produce intoxicaţie cu clor mai ales la copii. Însă, de asemenea, prea puţin clor nu ajută la distrugerea germenilor din apă”, a declarat Irina Carmen Batâr Maciopol, medic dermatolog.

Principalele boli care se transmit prin apa piscinelor şi a ştrandurilor sunt infecţiile urinare şi cele de la nivelul mucoaselor (otita şi conjunctivita). Bărbaţii şi femeile se pot infecta cu Chlmydia Trachomatis, o infecţie bacteriană a tractului genital care se transmite cu uşurinţă prin contactul sexual. De asemenea, se poate transmite foarte uşor prin apa dintr-o piscina nedezinfectată corespunzător.

„Pentru a preveni riscurile, oamenii trebuie să poarte echipament de protecţie. Ochelarii şi dopurile de urechi îi protejează de otită şi conjunctivită. Înainte de a intra în apă, este recomandat să îşi facă un duş pentru îndepărtarea germenilor, însă ei trebuie să aibă grijă la duşuri să poarte şlapi pentru a se proteja de ciupercile (tinea pedis) care trăiesc în mediile umede. Ei pot aplica o cremă antibacteriană pentru a evita infectarea piciorului”, a explicat medicul dermatolog.

strand bucuresti
image
București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite