Bugetul Capitalei a fost rectificat negativ. Consilierii acuză executivul că nu au primit proiectul din timp, Oprescu spune că aceştia fac protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectificarea bugetul Primăriei Capitalei a fost votat astăzi de consilierii generali ai Capitalei, acesta fiind rectificat negativ. În timp ce o parte dintre aleşi au acuzat executivul că proiectul nu a fost postat pe site, cum este legal, pentru a fi consultat, edilul-şef a acuzat la rândul lui că „protestele s-au mutat din stradă în Consiliul General“. Marţi seară proiectul nu era încă postat pe site.

Încă de la începutul şedinţei, mai mulţi consilieri atât din grupul PDL, cât şi din PPDD au arătat că nu au avut proiectul pentru a-l studia, ei susţinând că se vor abţine la votarea acestui proiect, anunţă Mediafax.

Primarul general Sorin Oprescu a arătat, înainte de votarea proiectului, că acesta nu a fost dat consilierilor generali deoarece Ministerul de Finanţe, în urmă cu câteva zile, a redistribuit, printr-o ordonanţă, sume către anumite instituţii, printre care şi Administraţia Spitalelor Bucureşti.

"La ora 18:00 ieri (marţi - n.r.), nu aveam comunicată suma pentru Administraţia Spitalelor şi de aceea nu am afişat proiectul, însă acesta a fost discutat în comisii, în forma lui generală", a explicat Oprescu.

Oprescu aruncă vina în „braţele“ Guvernului

Potrivit primarului general, rectificarea bugetului municipiului Bucureşti a avut în vedere două mari direcţii. "Prima este constituită de faptul că la începutul anului am plecat cu un buget de 3,7 - 3,75 miliarde de lei, în care a fost introdusă, clar, datoria Guvernului pentru Stadionul 'Lia Manoliu', care este de 350 de milioane", a spus edilul. Iar a doua direcţie indicată de primar, de "până la 700 de milioane de lei", o reprezintă "cotele pe care Ministerul Finanţelor nu le-a repartizat din TVA".

Sorin Oprescu a mai spus că sumele scăzute din bugetul iniţial al municipiului "sunt bani virtuali", precizând că totalul cheltuielilor este, în bugetul rectificat, de 3,43 miliarde lei.

Primarul general a mai spus că banii rectificaţi negativ nu au fost folosiţi şi de aceea a fost atât de uşor ca ei să fie scăzuţi din bugetul iniţial. "Nu ai ce să iei de undeva, pentru că nu au fost repartizaţi. În privinţa cheltuielilor, tot ce a rămas necheltuit de la fiecare direcţie se redistribuie la alte direcţii", a mai spus edilul.

Oprescu nu răspunde, dar acuză

Întrebat cum comentează afirmaţiile consilierilor municipali PDL, potrivit cărora RATB şi RADET le-ar fi fost scăzuţi bani, fiind în aproape de faliment, Oprescu a spus că "opoziţia nu mai are loc de exprimare pe stradă, pentru că nu-i mai ascultă nimeni, aşa că au trecut în CGMB".

Tot primarul general a explicat că atât RATB, cât şi RADET au fost tot timpul în subordinea CGMB şi au constituit "puşculiţe" pentru fostele puteri. "Pentru asta, trei dintre reprezentanţii fostelor puteri sunt în închisoare", a mai spus Oprescu, arătând că şi Corpul de Control al premierului i-a dat dreptate atunci când a afirmat că regiile sunt "puşculiţe" pentru diferite partide.

Mai puteţi citi:

Consilierii generali au aprobat desfiinţarea a 857 de posturi vacante din structurile municipalităţii

Consilierii generali din cadrul Primăriei au aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre care prevede „asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale“. Mai exact, consilierii au votat desfiinţarea a peste 850 de posturi vacante din structurile municipalităţii bucureştene.

Consilierii generali au decis: preţul gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală se majorează

Preţul gigacaloriei pentru agenţii economici din Bucureşti va creşte de la 252,17 lei la 329,30 lei, fără TVA, pentru cei alimentaţi din centralele RADET, şi de la 212,95 de lei la 296,49 de lei, pentru cei alimentaţi din puncte termice proprii, potrivit proiectului de hotărâre aprobat, miercuri, de consilierii generali.

Cum îl ajută Ponta pe Oprescu să scape de datorii. Proiectul prin care Primăria Generală va împrumuta mai mulţi bani

Un proiect de lege prin care se scade gradul actual de îndatorare a Primăriei Capitalei cu 500 de milioane de euro a fost a aprobat, marţi, de Camera Deputaţilor. Prin acest proiect se stabileşte, prin lege, că municipalitatea poate avea un grad de îndatorare de maximum 30% şi deci i se dă mână liberă de a contracta noi credite externe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite