After school clandestin, la subsolul unui restaurant din Sectorul 2. Ce au descoperit comisarii ANPC

0
Publicat:

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit, la subsolul unui restaurant unde efectuau un control, un after school care funcţiona ilegal. Ambele unităţi au fost închise şi s-au dat amenzi de 43.000 lei.

Afterschool la subsolul restaurantului. FOTO: ANPC
Afterschool la subsolul restaurantului. FOTO: ANPC

Echipele de control ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit, în cursul unui control pe care îl făceau la restaurantul Herr Kiki Schnitzelarie (SC Latino Tapas SRL), din Sectorul 2, Bucureşti, un after school clandestin.

Acesta funcţiona ilegal la subsolul restaurantului, iar comisarii de la Protecţia Consumatorului spun că au descoperit o serie de nereguli legate nu doar de produsele alimentare pe care le primeau copiii din bucătăria restaurantului, ci şi de spaţiul în care erau organizate cursurile.

În aceste condiţii, ambele unităţi au fost închise şi s-au dat amenzi în valoare de 43.000 lei, potrivit declaraţiei preşedintelui ANPC, Cristian Popescu Piedone.

„În timpul controlului, la operatorul economic s-a constat faptul că la subsolul imobilului funcţiona un after-school ilegal, clandestin, neexistând niciun contract de închiriere de prestări servicii, de colaborare pentru educatoarea, profesoara sau şcoala la care învăţau aceşti copii (pentru că acest spaţiu nu se putea închiria în acest restaurant, neputând funcţiona un after-school de acest fel. Exemple: toalete speciale pentru copii, toaletele existente fiind destinate consumatorilor din restaurant, mobilier adecvat pentru confortul copiilor). Totodată s-a constatat o capacitate a restaurantului mai mare de 50 de metri fără spaţii clandestine”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Potrivit aceleiaşi surse, copiii înscrişi la afterschool primeau mâncare din bucătăria restaurantului, unde au fost găsite „produse nesigure (fără elemente de identificare privind data durabilităţii minimale); pe suprafaţa de preparare şi pe suprafaţa de depozitare a produselor alimentare au fost identificate echipamente/ustensile şi vitrine/lăzi de depozitare neigienizate cu depuneri masive de grăsimi şi acumulări de praf şi mizerie, pavimente şi pereţi murdari şi neigienizaţi; erau utilizate ustensile neprofesionale, colectare reziduuri solide în recipienţi neacoperiţi, utilizare bureţi sârmă la igienizarea veselei; lipsă autorizaţiei de funcţionare”.

Copiii primeau mâncare din buctăria restaurantului. FOTO: ANPC
Copiii primeau mâncare din buctăria restaurantului. FOTO: ANPC

Pentru neregulile care ies din atribuţiile comisarilor de la Protecţia Consumatorului au fost sesizate organele abilitate.

„Suspiciunea noastră este că pentru banii plătiţi pentru copii de către profesoară nu existau bonuri fiscale şi nici pentru închirierea spaţiului respectiv.

Ieşind din sfera de competenţă a ANPC, rog organele abilitate să ia masurile legale care se impun în ceea ce priveşte banii care erau încasaţi de la părinţi pentru masa, pentru spaţiu, pentru profesoară etc. Comisarii din cadrul Comisariatului Protecţiei Consumatorilor Sector 2, din dispoziţiile domnului Preşedinte Cristian-Victor Popescu Piedone au închis restaurantul până la soluţionarea măsurii colaterale impuse. Această unitate nu numai că avea condiţii improprii în blocul alimentar, dar periclita cu bună ştiinţă porţiile care se pregăteau zilnic pentru copii. Această unitate nu avea vesela adecvată acestui after-school clandestin”, a mai precizat preşedintele ANPC.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite