Studenţii braşoveni au ecologizat zona Dâmbul Morii – Canionul 7 Scări
0Voluntariatul a devenit pentru tot mai mult studenţi şi tineri braşoveni un mod firesc de petrecere a timpului liber, îmbinând utilul cu plăcutul, exprimentând şi definindu-şi calităţile personale, aducând, în acelaşi timp, importante beneficii societăţii.
Cu scopul de a conştientiza tot mai mulţi tineri de beneficiile acestei activităţi, Casa de Cultură a Studenţilor a organizat, sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, „Zilele Voluntariatului”, manifestare ce a desfăşurat o amplă campanile de igienizare a unei zone turistice din Masivul Piatra Mare.
Cu sprijinul Prefecturii Braşov şi susţinerea Gărzii Naţionale de Mediu, tinerii Clubului de turism “Cocoşul de Munte” de la Casa de Cultură a Studenţilor şi tinerii membri ai Asociaţiei Youth Leaders, cărora li s-au alăturat studenţi din cadrul Universităţii Transilvania, au adunat diverse deşeuri lăsate de turişti pe traseul: Dâmbu Morii – 7 Scări – Prăpastia Urşilor – Drumul Familiar – Dâmbu Morii.
„Acţiunea s-a desfăşurat în data de 10 octombrie 2015, pe parcursul a şase ore, timp în care aproximativ 80 de tineri voluntari au adus un aport important în păstrarea unui mediu curat, au adus un plus de valoare organizaţiilor pe care le reprezentau, şi nu în ultimul rând s-au bucurat de o zi frumoasă de toamnă alături de colegi şi prieteni”, a precizat directorul Casei de Cultură a studenţilor, Adrian Amăricuţei.
Casa de Cultură a Studenţilor Braşov nu se află la prima campanie de ecologizare. Acţiunile de acest gen au ca scop sporirea spiritului civic şi creşterea gradului de implicare în viaţa comunităţii atât în rândul tinerilor, dar mai ales, în rândul studenţilor, iar organizatorii au reuşit, ca de fiecare dată să îndeplinească acest scop.