Războiul dintre Rusia şi Ucraina face victime şi între orfani. Zeci de copii din două case de tip familial din ţara vecină au ajuns la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de orfani din Ucraina au ajuns la Braşov FOTO Adevărul
Zeci de orfani din Ucraina au ajuns la Braşov FOTO Adevărul

26 de copii din două case de tip familial din Ucraina au ajuns la Braşov, vineri dimineaţa. Pe lângă hrană şi îmbrăcăminte, micuţii vor primi şi ajutor de specialitate din partea asistenţilor şi psihologilor

Între victimele războiului din Ucraina se numără şi numeroşi copii. Sute de mii de micuţi au fost nevoiţi să fugă de acasă, împreună cu mamele lor şi să ajungă în alte ţări, unde nu cunosc limba şi pe nimeni. Între copiii refugiaţi se numără şi unii care nu au părinţi şi care au ajuns la Direcţia de Protecţia Copilului Braşov. 

„26 de copii instituţionalizaţi în două case de tip familial în Ucraina, împreună cu doi însoţitori şi copiii acestora, au ajuns vineri dimineaţa la Braşov. Persoanele au fost preluate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov şi cazate într-un serviciu social de tip rezidenţial din subordinea instituţiei. Copiii au vârste între 3 şi 15 ani, sunt sănătoşi şi au ajuns cu bine la Braşov”, a transmis Lidia Mailat, purtător de cuvânt DGASPC Braşov.

Pentru ca micuţii să poată comunica mai bine cu cei din jur, Protecţia Copilului Braşov le-a pus la dispoziţie un vorbitor de limba ucraineană, care vorbeşte, de asemenea, şi rusă. În grupul sosit la Braşov există şi un vorbitor de limba română. Copiii vor beneficia de cazare şi masă, servicii socio-psiho-medicale şi de materiale igienico-sanitare. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Tiruri din Ucraina, după ajutoare la Braşov

A plecat de la facultate la vamă, să traducă pentru compatrioţii săi care fug de războiul dintre Rusia şi Ucraina

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite