Profesorii, fericiți de digitalizarea examenului de Bacalaureat. „Se câștigă două treimi din timp“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80% dintre profesori ar fi încântați de digitalizarea în cazul examenului de Bacalaureat. Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Brașov spune că timpul în care apar notele elevilor se reduce cu două treimi.

Digitalizarea examenelor i-a făcut mai fericiți pe profesori decât pe elevi FOTO Ioan Buciumar
Digitalizarea examenelor i-a făcut mai fericiți pe profesori decât pe elevi FOTO Ioan Buciumar

A treia zi a simulării examenului de Bacalaureat, de miercuri, 6 martie 2024, a fost cea a probei la alegere, în funcție de profilul liceului. Așa cum s-a întâmplat și în primele două zile, totul a decurs fără incidente în județul Brașov. De altfel, aceste incidente se petrec în timpul examenului real și extrem de rar la simulări.

Dacă pentru elevi este a doua simulare de examen la care iau parte, profesorii trec prin această experiență în fiecare an. Digitalizarea procesului a adus un mare grad de satisfacție pentru cel puțin 80% dintre cadrele didactice, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Această modalitate de evaluare și această modalitate de încărcare a lucrărilor într-o aplicație informatică s-a dovedit, categoric, superioară celor anterioare. Dacă o privim din perspectiva profesorilor asistenți, exista o procedură care inducea niște erori umane inerente, fie la numerotarea lucrărilor, fie la înregistrarea lor în borderourile de sală și după aceea, la transmiterea lor. Nu mai vorbim de numerotarea lor, transportarea în alte județe și, ulterior, introducerea notelor, după ce evaluarea se făcea pe niște borderouri de hârtie, într-o aplicație informatică. Toată această procedură a fost simplificată chiar cu două treimi din timp”, a explicat Valentin Bucur.

În plus, și realizarea statisticilor este mult simplificată, deoarece notele există deja în calculator și nu mai este nevoie de o operație suplimentară de introducere a lor, care poate genera și erori. Astfel, avantajele sunt extrem de numeroase și de importante: nu e mai pierd două treimi din timp, datele sunt mult mai sigure și statisticile care să ajute la tragerea concluziilor sunt mult mai ușor de realizat.

Chiar dacă simularea continuă joi, 7 martie 2024, cu proba la Limba maternă, pentru cei mai mulți dintre elevi aceasta s-a încheiat odată cu materia la alegere. Specialiștii spun că această experiență îi ajută pe elevi să treacă mai ușor peste emoții la examenul de Bacalaureat din vară.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite