Prinţul Charles este în vizită pe Valea Zălanului. A jurizat un concurs de cosit. Va merge şi la Viscri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printul Charles a venit în fiecare an în România începând cu anul 2000. FOTOArhivă.
Printul Charles a venit în fiecare an în România începând cu anul 2000. FOTOArhivă.

După întrevederea de la Palatul Cotroceni cu preşedinţele Klaus Iohannis, moştenitorul coroanei britanice a plecat spre Covasna. Prinţul Charles a înnoptat la proprietatea sa de pe Valea Zălanului.

La Valea Zălanului, prinţul Charles a fost întâmpinat de localnici cărora le-a povestit că mereu vine cu bucurie în Transilvania care este aproape de inima sa. El a mai spus că Transilvania este o zonă foarte specială şi pentru oricine ar fi o excursie grozavă. Astăzi, prinţul Charles a fost invitat şi chiar a fost în juriul unui concurs de cosit. A admirat uneltele vechid e sute de ani şi a studiat atent tehnica folosită de săteni. Aceştia nu au venit cu mâinile goale la concurs, ci cu coşuri pline de bunătăţi (slănită, brânză, pastramă) pentru moştenitorul coroanei britanice. La finalul competiţiei, prinţul i-a invitat pe toţi la masă la casa sa din Valea Zălanului.

Programul vizitei prinţului Charles în România nu a fost făcut public, dar se pare că marţi va merge într-o scurtă vizită şi la Viscri. Aici nu va rămâne peste noapte deoarece casa sa este în renovare şi va deveni un centru de pregătire pentru tineri.

Prinţul Charles a venit în fiecare an în România începând cu anul 2000. Vine mai ales la finele lunii mai când natura este superbă. De fiecare dată poposeşte şi la Viscri unde este întâmpinat de Sara Dootz (79 de ani) care este născută în aceeaşi zi cu prinţul şi este şi ghidul Bisericii Fortificate din Viscri. De fiecare dată mama Sara îl aşteaptă cu un borcan de gem de rubarbă, preferata prinţului.

„Este un om foarte bun. Când vine aici, ne îmbrăţişăm aşa ca mama cu fiul. Mereu vine la sfârşitul lunii mai, când totul este înflorit. Este genul de om care se apleacă la fiecare floare. Este ca un om simplu. Când vine, merge pe jos prin sat şi salută pe toată lumea. De fiecare dată când vine, eu îi pregătesc gem de rubarbă cu miez de nucă, iar el îmi aduce miere de la albinuţele lui regale. Din 2000, a venit în fiecare an. Îi place mult Transilvania şi noi, din păcate, nu prea ştim s-o preţuim“, mai spune Sara Dootz.

Moştenitorul coroanei britanice este unul dintre susţinătorii pădurilor din Transilvania, el apărând în cadrul miniseriei "Wild Carpathia", lansată în octombrie 2011 şi difuzată la nivel internaţional pe Travel Channel. Miniseria are trei părţi şi promovează mai multe zone din România. Ultima parte a miniseriei documentare "Wild Carpathia", intitulată "Wild Forever", promovează mai multe zone din România, între care oraşul Cluj-Napoca, Maramureşul, cimitirul de la Săpânţa, Bucovina, Munţii Făgăraş, Valea Zălanului şi satul Saschiz, şi include un interviu cu prinţul Charles al Marii Britanii.

Pe acceaşi temă:

Preşedintele Iohannis l-a primit pe Prinţul Charles la Cotroceni. Ce invitaţie a primit şeful statului

Cum a devenit Viscri brandul turismului rural din România. Reţeta de succes a satului de care s-a îndrăgostit prinţul Charles

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite