Dr. Eduard Belu, cardiologul vizat de anchetă, profesează la Brașov, București și Craiova, la stat și la privat

0
Publicat:

Pe lângă locul de muncă de la Spitalul Militar Brașov, medicul cardiolog Eduard Belu are cabinet privat și colaborează cu unități medicale din București și Craiova. El este vizat în „ancheta stenturilor“.

Medicul Eduard Belu FOTO Centrul Medical Țolea
Medicul Eduard Belu FOTO Centrul Medical Țolea

Una dintre persoanele vizate de descinderile procurorilor și polițiștilor de la Investigarea Criminalității Economice în „dosarul stenturilor“ recuperate de la pacienți decedați și reutilizate este un prestigios cardiolog brașovean, dr. Eduard Belu, angajat al Spitalului Militar Regina Maria, care are și cabinet particular, și care colaborează cu mai multe unități medicale din Brașov, București și Craiova.

Medicul Eduard Belu este mai nou venit la unitatea medicală brașoveană, dar are o experiență importantă în alte spitale din oraș. Medicul ieșean Dan Tesloianu este cel bănuit de anchetatori că a pus în pericol viața pacienților luând dispozitive medicale de la cadavre.

Absolvent al Facultății de Medicină din București, promoția 2002, cu doctorat în Fiziologia cordului la Facultatea de Medicină din Craiova, Eduard Belu a urmat, de asemenea, o specializare la Institutul de Cardiologie din Barcelona, în domeniul stimulatoarelor cardiace. În prezent, este medic primar la Departamentul de Cardiologie Invazivă din Brașov, cu numeroase colaborări la clinicile de specialitate din București și Craiova. 

Datele anchetei

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a transmis că, vineri dimineață, 17 februarie, polițiști și procurori au pus în aplicare  24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia.

Anchetatorii spun că din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora.

Mai exact, ar fi fost recuperate dispozitive cardiologice de la cadavre și montate pacienților, ca și cum aceste dispozitive ar fi fost noi.

În dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

„Ministerul Sănătăţii a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competenţelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfăşurare, nu putem oferi alte informaţii sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătăţii desfăşoară permanent activităţi de prevenire şi de combatere a actelor de corupţie care pot pune în pericol funcţionarea sistemului sanitar şi siguranţa pacienţilor”, a transmis Ministerul Sănătății.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite