Destinația anului 2023. Singurul județ cu nominalizări la toate cele nouă categorii ale competiției

0
Publicat:

Începând cu ediția din 2023, competiția „Destinația anului” are nouă categorii de nominalizări. Brașovul este singurul județ care are nominalizări la toate categoriile și șanse să câștige la mai multe dintre acestea.

Lacul de smarald de la Racoș face parte din Geoparcul Carpaterra FOTO Ioan Buciumar
Lacul de smarald de la Racoș face parte din Geoparcul Carpaterra FOTO Ioan Buciumar

Să compari ca destinație turistică Poiana Brașov cu un punct gastronomic local înseamnă să-l ignori pe cel din urmă și să nu-i dai nicio șansă să fie apreciat și cunoscut. Nici Castelul Bran nu poate intra în aceeași competiție cu Casa de sub Munte, deoarece sunt destinații preferate în două situații diferite și de categorii diferite de turiști.

De la această idee a plecat Mihai Bârsan, expert în marketing și dezvoltator al competiției „Destinația anului” când a decis să înființeze nouă secțiuni pentru ediția din acest an. Vom avea Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Comori naturale, Stațiuni turistice, Parcuri de distracție și aventură, Atracții cultural-educative, Resort, Boutique și Destinații gastronomice.

În plus, pentru ca rezultatele concursului să se bucure de o și mai mare greutate, pe lângă votul publicului și al juriului se va face o cercetare sociologică cu 3.000 de repondenți, astfel că fiecare categorie va participa la votul final cu o treime din punctaj. Va fi cea mai mare cercetare sociologică legată de turism din ultimii zece ani.

Cât mai obiectivi într-o alegere subiectivă prin natura ei

Încercăm să fim cât mai obiectivi. Total obiectivi nu avem cum să fim pentru că ideea de detinație preferată în sine este ceva subiectiv, fiecare are o altă destinație preferată. Din această cauză și sunt trei metode prin care stabilim nota finală. Avem voturile de pe platforma Destinația anului (anul trecut au fost 100.000 de voturi), avem expertiza celor peste 100 de jurați și cercetarea sociologică”, a precizat Mihai Bârsan.

Potrivit lui Mihai Bârsan, singurul județ din țară care are nominalizări la toate cele 9 categorii este Brașov. La categoria Orașe care inspiră este chiar Brașovul, cunoscut pentru istoria și frumusețea sa de mulți turiști. Țara Făgărașului este înscrisă la secțiunea Tărâmuri cu istorie și tradiție, iar la Comori naturale apare Geoparcul Carpaterra. Vama Buzăului este nominalizată la Stațiuni turistice și Dino Parc Râșnov la Parcuri de distracție și aventură.

Castelul Bran apare la secțiunea Atracții cultural-educative, iar la Resort avem Teleferic Grand Hotel. La secțiunea Boutique este nominalizat Royal Boutique Hotel din Poiana Brașov, iar la Destinații gastronomice avem Maridor din Tohanu Nou.

Geoparcul Carpaterra - spectacolul naturii

Poate cea mai interesantă și mai puțin cunoscută destinație din județul Brașov este Geoparcul Carpaterra. Aici intră coloanele de bazalt, Lacul de Smarald și Vulcanul stins de la Racoș, toate extrem de spectaculoase, precum și Stejarul din Mercheașa, un bătrân gorun, cu vârsta de peste 900 de ani.

Pe lângă premiile pe categorii vom avea Marele Premiu Destinația Anului 2023 în România, Destinația Anului 2023 pe regiuni istorice, destinații în ascensiune și atracția anului. Publicul mai poate vota până în 7 aprilie, accesând link-ul Votează destinația anului 2023 (destinatiaanului.ro).

Anunțarea câștigătorilor va avea loc în 27 aprilie, când este programată Gala Destinația Anului 2023.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite