S-au aprins beculețele în Piața Sfatului din Brașov! Cum vrea Primăria să economisească energie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara zilei de 30 noiembrie s-au aprins beculețele din Bradul de Crăciun din Piața Sfatului, s-a deschis Târgul de Crăciun, patinoarul din Piața Sfântul Ioan și a debutat seria Magia Iernii.

Un milion de beculețe s-au aprins în Brașov pentru ca sărbătorile de iarnă să fie cât mai vesele pentru localnici și pentru cei care vizitează orașul. Mii de brașoveni au numărat secundele rămase până la aprinderea luminițelor din Bradul de Crăciun și de pe străzile, din piețele și parcurile din municipiu. Tot în seara zilei de 30 noiembrie s-a deschis și Târgul de Crăciun și au început evenimentele care au loc odată cu sărbătorile de iarnă.

Piața Sfatului și Centrul Istoric al Brașovului au fost umplute până la refuz de brașoveni și de cei care se aflau în oraș în această primă zi în care sunt celebrate sărbătorile de iarnă. Numai bradul din Piața Sfatului are 200.000 de luminițe, iar alte 800.000 au fost aprinse în Piața Sfatului, pe străzile din jur și pe principalele bulevarde ale orașului.

Odată cu aprinderea luminițelor de către primarul Allen Coliban și-a deschis porțile și cel mai mare Târg de Crăciun pe care Brașovul l-a deschis până acum, cu 60 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat.

Astfel, brașovenii și turiștii pot gusta plăcinte brașovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită.

,,Brașovul și-a regăsit haina de sărbătoare. Vă invit pe toți să gustăm din magia iernii la Brașov, aici, în Piața Sfatului, unde avem bradul luminat, avem Târgul de Crăciun, în Piața Sfântul Ioan, unde avem un patinoar la dispoziția tuturor brașovenilor, în cinematograful Astra, unde, pe parcursul lunii decembrie, vom avea Magia iernii la cinema, cu program diferit în fiecare zi și, în general, să ne bucurăm de tot ceea ce are Brașovul de oferit, atât în centrul istoric, cât și în cartiere. Avem lumini și haine de gală peste tot. La mulți ani, brașoveni! La mulți ani, România!”, le-a transmis primarul Allen Coliban brașovenilor și turiștilor, din Piața Sfatului.

Pentru că trecem printr-o perioadă mai specială din punctul de vedere al nevoii reducerii consumului de energie electrică, în zonele noi în care orașul are iluminat de sărbătorile de iarnă, acesta va fi oprit în intervalul 1:00 – 6:00, iar în Centrul Istoric, în același interval, se va reduce fluxul luminos, astfel că va fi redus consumul de energie electrică cu 41%.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite