Braşovul cere sprijinul Parlamentului European pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul este susţinut pe facebook pentru Olimpiada de Tinereti dim 2020

Primăria Braşov le-a adresat europarlamentarilor români o scrisoare deschisă prin care le solicită acestora să facă lobby în Parlamentul European pentru susţinerea Braşovului ca oraş gazdă al Jocurilor Olimpice din 2020, a anunţat consilierul local Răzvan Popa.

 Braşovul are un contracandidat puternic şi cu experienţă în această competiţie, oraşul elveţian Lausanne. „Această scrisoare le-a fost adresată tuturor europarlamentarilor, indiferent de culoarea politică, pentru că avem nevoie de susţinere, astfel ca la finele lunii iulie, la Kuala Lumpur, Braşovul să fie desemnat oraşul câştigător pentru a găzdui acest eveniment de marcă. Am discutat cu Viorica Dăncilă să facă lobby în rândul eurodeputaţilor care provin din ţările membre ale Comitetului Olimpic Internaţional, pentru a-i convinge că Braşovul este cea mai bună variantă pentru organizarea acestui eveniment”, a precizat Răzvan Popa.

Acest eveniment este şi o oportunitate de a investi în infrastructura sportivă. În 2013, Braşovul cu sprijinul Guvernului a organizat foarte bine Festivalul Olimpic al Tineretului European, iar aprecierea a venit din partea forurile sportive europene şi internaţionale. Având acest feedback pozitiv, COSR alături de Primăria Braşov au decis să îşi depună candidatura şi pentru Olimpiada din 2020. Printre altele, Braşovul mizează pe infrastructura compactă, dar şi pe costurile relativ scăzute pentru cazarea şi întreţinerea sportivilor, în vederea câştigării dreptului de a organiza în 2020 Olimpiada de Tineret, în faţa contracandidatului său, oraşul elveţian Laussane.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite