Zeci de eprubete cu sânge şi mai multe ace folosite au fost găsite lângă o alee intens circulată a unui parc din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 30 de eprubete cu sânge şi mai multe ace folosite au fost descoperite, duminică seara, lângă o alee intens circulată a Parcului Monument din municipiul Brăila. Autorităţile sanitare au izolat imediat zona, iar luni dimineaţă au ridicat toate recipientele. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cine a aruncat eprubetele respective în zonă şi dacă sângele era contaminat.

Eprubetele şi acele au atras atenţia unor trecători, care au anunţat autorităţile. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila a alertat imediat Direcţia de Sănătate Publică Brăila, care a stabilit ca pe timpul nopţii zona să fie securizată.

Luni dimineaţă, o echipă de repezentanţi ai DSP, Garda de Mediu Brăila şi IPJ s-a deplasat la faţa locului, unde s-a procedat la coletarea tuturor recipenţilor într-o cutie special concepută pentru depozitarea deşeurilor cu potenţial infecţios. Aceasta a fost luată în custodie de DSP, până la finalizarea anchetei derulate de IPJ Brăila, care încearcă să depisteze sursa de provenienţă a acestor materiale. Pe etichetele eprubetelor erau inscripţionate prenumele unor persoane, cel mai probabil fiind vorba despre cei de la care s-a recoltat sângele.

„Perimetrul în care au fost găsite materialele cu potenţial infecţios a fost dezinfectat de către reprezentanţii serviciului de control în sănătate publică ai DSP Brăila. Până în momentul de faţă nu a fost identificată sursa de provenienţă a materialelor respective”, ne-a declarat dr. Valerică Avram, purtătorul de cuvânt al DSP Brăila.

Cititi si

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite