Video Primul accident pe podul peste Dunăre, imediat după inaugurare. Un șofer s-a oprit să facă poze VIDEO
0Un accident a avut loc pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, la scurt timp după ceremonia de inaugurare a obiectivului de joi, 6 iulie 2023. Un șofer a încetinit pentru a face fotografii, iar două autoturisme s-au tamponat.
Potrivit Rador, un șofer a încetinit pentru a face poze și a fost lovit de mașina din spate. Tamponarea a fost una ușoară, iar șoferii și-au continuat drumul. Oprirea pe poduri este interzisă și este sancționată, iar amenzile ajung până la 2.900 de lei.
Podul peste Dunăre este închis circulației pe timpul nopții
Circulația pe podul suspendat peste Dunăre va fi închisă pe timpul nopții până la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat vineri, 7 iulie 2023, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Podul suspendat peste Dunăre, cel mai important obiectiv de infrastructură din România postrevoluționară, a fost inaugurat joi, 6 iulie 2023, în prezența a numeroase oficialități. Cu toate acestea, obiectivul nu va putea fi folosit pe timpul nopții, până la sfârșitul lunii noiembrie. Restricțiile sunt necesare pentru demontarea unor macarale de mari dimensiuni.
„Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023-30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 - 6:00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulația rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06:00 până luni, ora 21:00”, au anunțat reprezentanții CNAIR.
Potrivit sursei citate, pe perioada închiderii circulației pe timpul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan -Brăila.
Moment istoric. Podul peste Dunăre a fost inaugurat
Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat joi, 6 iulie 2023, și aduce o lungă serie de premiere pentru infrastructura din România. Este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară. Pe pod se va circula cu restricții timp de două luni.
Podul peste Dunăre este cea mai scumpă construcție postrevoluționară și este dotat cu centru de monitorizare, senzori și sistem de dezumidificare.
Obiectivul care va face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova a fost deja botezat Golden Gate-ul României. Este ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.
Pilonii podului au fost construiți cu ajutorul laserului, iar pentru întinderea cablurilor principale s-a folosit o procedură în premieră în România. Cablurile sunt formate din fire de oțel care împreună au o lungime de 81.000 de km, ceea ce înseamnă că ar putea înconjura Pământul de două ori. Cei patru piloni sunt ai podului dotați cu lifturi și scări de acces pentru mentenanță.