Muzeul Umorului, înființat la Brăila. Proiectul este unic în România. „Să fie într-un ceas bun și plin de umor!”

0
Publicat:

Muzeul Umorului de la Brăila este creat de cunoscutul caricaturist Costel Pătrăşcan, unul dintre cei mai buni graficieni din România. Acesta va funcționa în Palatul Culturii Lyra.

A fost deschis Muzeul Umorului, la Brăila FOTO: Costel Pătrășcan
A fost deschis Muzeul Umorului, la Brăila FOTO: Costel Pătrășcan

Ideea înființării unui Muzeu al Umorului a fost lansată în urmă cu șapte ani de caricaturistul Costel Pătrășcan, însă abia acum s-a concretizat. Pătrășcan este unul dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti din ţară, cu o multitudine de premii naţionale şi internaţionale.

A câştigat sute premii naţionale şi internaţionale. Totodată, a participat la expoziţii de caricatură, în țări precum Japonia, Germania, Canada, Turcia, China, Iran, Macedonia, Franţa, Italia, Croaţia.

„Muzeul Umorului are un sediu adevărat: Palatul Culturii Lyra, strada Cojocari, 21! Azi doar am marcat teritoriul, iar de mâine ne vom ocupa de crearea aceste instituții de cultură adevărată, în care umorul va fi prezentat în fel și chip. Sunt bucuros să vă spun că lângă mine s-au așezat oameni de afaceri importanți care sunt solidari cu acest proiect. Un lucru este cert: va fi o instituție vie, sinceră, prietenoasă cu cei care îi vor trece pragul și plină de umor. Să fie într-un ceas bun și plin de umor!”, este mesajul transmis de Costel Pătrășcan, celebrul caricaturist brăilean. 

Într-un interviu pentru Adevărul, Costel Pătrășcanu explică cum te ajută în viață simțul umorului

„Simţul umorului te ajută foarte mult în viaţă. Se spune că sunt două posibilităţi de a fi fericit: să uiţi şi să ai simţul umorului. Eu asociez starea de fericire cu râsul, buna dispoziţie. Totodată, simţul umorului te ajută, de multe ori, să ieşi din diferite situaţii, iar replicile cu umor îţi pot aduce, de cele mai multe ori, puncte într-o discuţie”, consideră Costel Pătrășcan

Muzeul Umorului găzduit în Palatul Lyra

Unic în țară, Muzeul Umorului va funcționa în Palatul Culturii Lyra. Impozanta clădire a fost construită între anii 1924 și 1926, la inițiativa muzicianului George Cavadia, președintele de atunci al Societății Lyra.

De-a lungul anilor, Palatul Societății Filarmonice Lyra a mai fost folosit ca sediu pentru activitățile culturale ale armatei sovietice, intrând apoi, prin naționalizare, în proprietatea Întreprinderii Cinematografice.

În 2010, imobilul a fost retrocedat Societății Filarmonice. În prezent, Palatul Lyra este sediul Filarmonicii Lyra-George Cavadia și locul de desfășurare a concertelor de muzică clasică din orașul de la malul Dunării. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite