Firme de catering din Brăila, amendate de OPC. Vindeau clienților mâncare expirată
0Șase firme de catering au fost amendate de Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) Brăila, deoarece vindeau clienților mâncare expirată, gătită în condiții necorespunzătoare sau fără informații de identificare.

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila au verificat, în luna septembrie, modul în care sunt respectate prevederile legale de către operatorii economici care prestează servicii de catering.
„Au fost controlați șase operatori economici care desfășoară activitate de catering, respectiv: 1. SC ALESSANDRO FENICE SRL Brăila - restaurant La Fenice; 2. I.I. VASILE C. DANIELA Brăila - restaurant; 3. SC IMOROM CATERING SRL Galați - restaurant situat în incinta SC Kaufland România SCS București - Punct de lucru din Aleea Mecanizatorilor nr. 4, Brăila; 4. SC ZAHANA MANU SRL Brăila - restaurant ZAHANA; 5. SC CARVAL TRANS SRL Brăila; 6. SC TRÎMBIȚA FAST FOOD SRL Brăila - fast food”, anunță Protecția Consumatorului Brăila.
Firme de catering amendate de OPC
Pentru neregulile constatate, comisarii de la Protecția Consumatorului Brăila au aplicat următoarele sancțiuni: cinci amenzi contravenționale în valoare totală de 57.000 lei, zece avertismente, oprirea definitivă de la utilizare/comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor alimentare/materii prime neconforme, precum și scoaterea de la utilizare a ustensilelor și a veselei degradate, necorespunzătoare.
Neregulile constatate la cele șase firme de catering din municipiu sunt „utilizarea, în cadrul preparării meniurilor, de produse alimentare (materii prime) fără elemente de identificare și caracterizare, cu stare termică schimbată, cu data durabilității minimale/data limită de consum depășită; lipsa afișării, în lista meniu, a ingredientelor alergene; lipsa informației că unele produse provin din produse decongelate; lipsa afișării gramajelor la meniuri; utilizarea unor ustensile de bucătărie degradate, a unui blat de lucru și a mobilierului degradat; nerespectarea condițiilor igienico-sanitare corespunzătoare; folosirea unor practici comerciale incorecte; lipsa afișării termogramei și a graficului de schimbare a uleiului uzat”.
Controlul s-a desfășurat în luna septembrie, însă informațiile au fost făcute publice recent de Protecția Consumatorului Brăila.